TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Matovič nabádal Remišovú, aby po ňom prevzala OĽaNO. Poslankyňa tvrdí, že teraz o tom nediskutujú

01.01.2019, 10:01
Autor:
TASRTASR
Remišová nesúhlasí s tým, že ju chcelo OĽaNO počas roka propagovať aj preto, lebo sa mala stať kandidátkou hnutia na prezidentku.

Predstavitelia opozičného hnutia OĽaNO zatiaľ nevedú diskusiu o tom, že by na jeho čele došlo k výmene Igora Matoviča za Veroniku Remišovú. Takýto scenár prd rokom spomenul práve Matovič. Podľa šéfky poslaneckého klubu Remišovej majú Obyčajní teraz iné priority.

"Ja som Veroniku nabádal a chystal na to, že raz to príde, aby hnutie prevzala po mne. Má na to schopnosti," povedal Matovič pre TASR ešte pred rokom. Remišová nepotvrdila, že by sa k tomu schyľovalo.

V OĽaNO dominovala

"Teraz sa skôr pripravujeme na voľby do Európskeho parlamentu, na parlamentné voľby, rozširujeme odborné tímy, prichádzajú k nám experti z rôznych oblastí, zo sociálnej oblasti, z hospodárstva či dopravy, nedávno k nám prišiel jeden z najlepších odborníkov na bezpečnosť a obranu Jaroslav Naď. Toto sú naše priority, na ktoré sa sústredíme. O tejto konkrétnej otázke sme zatiaľ nediskutovali," odkázala v rozhovore pre TASR s tým, že nemá ani informácie, že by sa Matovič chystal odísť z politiky.

Napriek tomu platí, že počas roka 2018 Remišová v rámci OĽaNO dominovala, či už na tlačových konferenciách alebo v tlačových správach hnutia. "Mňa politika, ako hľadanie najlepšieho riešenia pre ľudí, nesmierne zaujíma. Keď sa už do niečoho pustím, rada veľa pracujem. Na Slovensku sa od volieb stali tak dôležité a závažné udalosti, ktoré si vyžadovali, aby ľudia, ktorí chcú niečo zmeniť, pri nich nemlčali," ozrejmila.

Zároveň si však nemyslí, že by bol Matovič v porovnaní s minulosťou v úzadí. "Napríklad nedávno s poslancom Eduardom Hegerom (OĽaNO) zorganizovali jedno z veľmi dobrých podujatí na tému dôchodkov. Možno takéto výstupy nie sú až tak mediálne zaujímavé, ale pre budúcnosť krajiny sú mimoriadne dôležité. Venuje sa systémovým a programovým veciam, a to je to, čo v hnutí potrebujeme," vysvetlila.

Remišová nesúhlasí s tým, že ju chcelo OĽaNO počas roka propagovať aj preto, lebo sa mala stať kandidátkou hnutia na prezidentku. "Ja som takýmto spôsobom pracovala od začiatku volebného obdobia, nebolo to rozhodnutie prijaté s víziou prezidentských volieb. Toto je môj štýl práce. Venujem sa zákonom, ktoré považujem za dôležité, upozorňujem na obrovské kauzy. Prezidentské voľby na to nemajú žiaden vplyv," uistila.

Ako sa rozhodnú v prezidentských voľbách?

Na margo týchto volieb zopakovala, že OĽaNO vyzvalo kandidátov, o ktorých si myslí, že by boli dôstojnou hlavou štátu, teda Zuzanu Čaputovú, Františka Mikloška a Roberta Mistríka, aby sa spoločne dohodli na jednom spoločnom kandidátovi.

"To považujeme za zodpovedné, pretože vidíme, že kandidujú aj ľudia s pochybnou minulosťou, ktorí môžu Slovensku spôsobiť veľké problémy. Preto je pre nás priorita, aby sa títo traja kandidáti dohodli na jednom spoločnom mene," povedala.

Aký bude postup Obyčajných, ak k dohode nepríde, zatiaľ Remišová neprezradila. "Nepredbiehajme. Všetci traja hovoria, že im ide o dobro Slovenska. Dohoda na spoločnom kandidátovi jednoznačne v prospech Slovenska je. Preto očakávame, že sa dohodnú a my budeme konať až na základe ich rozhodnutia. Určite by sa mali dohodnúť ešte do podania kandidátky," myslí si.

Šéf OĽaNO Matovič ešte v júni 2018 hovoril, že OĽaNO o postupe v prezidentských voľbách rozhodne v najbližších dňoch, čo sa nestalo. Remišová si napriek tomu nemyslí, že Obyčajní v tejto téme tápali.

"Sledovali sme pozorne situáciu, prieskumy verejnej mienky. Teraz sme dospeli k zodpovednému rozhodnutiu, že najlepšie je, aby sa títo traja dohodli na spoločnom kandidátovi. Kandidáta, ktorý vzíde zo spoločnej dohody, podporíme," dodala.

01 - Modified: 2024-03-24 09:08:01 - Feat.: - Title: Remišová gratuluje Korčokovi, druhé kolo označila za výzvu pre spoločnosť 02 - Modified: 2024-02-26 23:16:53 - Feat.: - Title: Prezidentský palác chceli obsadiť mimozemské sily aj „eštebák“. O post sa uchádzali mnohé výstredné mená 03 - Modified: 2023-12-15 09:21:49 - Feat.: - Title: 500 eur za voľby: Ľudia si požičali od úžerníkov. Únia Rómov podáva trestné oznámenie a vyzýva Matoviča 04 - Modified: 2023-10-03 13:35:36 - Feat.: - Title: Zachránili Matoviča rómske osady? Expert vidí zlom v preferenciách OĽANO inde 05 - Modified: 2023-10-01 08:35:04 - Feat.: - Title: Matovič bude v opozícii. Kolaborovať s mafiou nebudeme, zdôraznil
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 21:32