StoryEditor

V Bratislave na Dunaji sa odtrhol pontón reštaurácie, unášal ho prúd a narazil do lode

25.12.2018, 10:08
Autor:
TASRTASR
Hasičom sa podarilo po niekoľkých hodinách odtrhnutý pontón ukotviť.

Na Dunaji v Bratislave sa v utorok odtrhol plávajúci pontón Knajpa, ktorý sa nachádzal medzi nákupným centrom na ľavom brehu a Mostom Apollo.

Rozpadávajúci sa pontón unášala rieka dolu prúdom. TASR informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

"Odtrhnutý pontón už narazil do odstavených plavidiel a rozlomil sa na dve časti, pričom ďalšie menšie časti z neho odpadávajú. Nachádzať by sa mal na úrovni Jaroveckého ramena," priblížila Farkasová.

Na Dunaji od pol desiatej zasahovalo 15 hasičov s dvomi člnmi.

Prezídium Hasičského a záchranného zboru popoludní informovalo, že hasičom sa podarilo po niekoľkých hodinách odtrhnutý pontón ukotviť.

"Cestou narazil do rumunského plavidla a rozpadol sa na dve polovice. Pri náraze do lode sa zároveň zaseklo veľké množstvo naplaveného dreva medzi kormidlo a vrtuľu, čo si vyžiadalo ďalšiu pomoc zo strany hasičov. Obe časti odtrhnutého pontónu sa nakoniec hasičom podarilo zachytiť a následne ukotviť na ľavom brehu na úrovni Jaroveckého ramena," uviedol HaZZ na sociálnej sieti.

"Evidujeme to ako udalosť, zatiaľ nezačíname trestné stíhanie," uviedla pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková.

Poriečne oddelenie prezídia Policajného zboru podľa Mihalíkovej naďalej asistuje hasičom pri snahe ukotviť plávajúce časti pontónu.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 12:26