StoryEditor

Šéf Esetu reaguje na Dankovu kritiku: Treba to zastaviť. Uvidíme, či súd zafunguje

18.12.2018, 10:03
Autor:
lmlm
Dôvodom predžalobnej výzvy je kritika šéfa parlamentu na Miroslava Trnku, ale aj na celú spoločnosť.

Zakladateľ Esetu Miroslav Trnka poslal poslal šéfovi SNS Andrejovi Dankovi predžalobnú výzvu. Dôvodom je kritika šéfa parlamentu na neho, ale aj na celú spoločnosť.

Trnka to povedal v rozhovore pre Denník SME.

Predžalobná výzva

Poslal som Dankovi predžalobnú výzvu. Je to prvýkrát, čo som musel niečo také urobiť. Útoky na Eset sa začali už pred niekoľkými mesiacmi a v poslednom čase sa sústredili na moju osobu. Nechal by som to tak, ale cítim aj z kruhu mojich priateľov a známych, že si myslia, že to treba zastaviť. Jediný spôsob, ako sa možno brániť ohováraniu, je súd. Uvidíme, či to bude fungovať," povedal v rozhovore Trnka.

Dopĺňa, že po doručení výzvy šéf SNS kontaktoval jeho právnikov a žiadal o stretnutie, Trnka tvrdí, že sa s ním pravdepodobne stretne.

Je piatym najbohatším Slovákom podľa najnovšieho rebríčku magazínu Forbes. Jeho majetok sa odhaduje na 640 miliónov eur. 

"Je to nezmysel"

Danko v posledných mesiacoch nazýva Trnku digitálnym oligarchom. Podnikateľ sa však bráni.

"Oligarcha je, zjednodušene povedané, človek, ktorý cez peniaze niekde vládne. Dnes sa navyše ten termín často spája s korupciou. Ak som oligarcha a vládnem, asi ovplyvňujem vládu. Andrej Danko je súčasťou vlády, chce tým povedať, že cez moje peniaze ovplyvňujem vládu? Je to nezmysel," hovorí spoluzakladateľ Esetu a dodáva, že šéf parlamentu si pod tým slovom asi predstavuje niečo iné. Trnka vysvetľuje, že finančne podporil iba primátora Matúša Valla v predvolebnej kampani.

Prostredníctvom transparentného účtu mu dal 70-tisíc eur, ďalšie peniaze dal na transparentný účet ďalších strán. "Nebolo to len o Vallovi, cieľom bolo, aby sa čo najviac ľudí z tímu Vallo dostalo do mestského zastupiteľstva, aby mohli plán Bratislava aj zrealizovať. Keby tam bol Vallo sám, veľa by toho nezmenil.“ Trnka reaguje aj na Dankove výroky, že sa chce pokúsiť ovládnuť Slovensko. Podnikateľ však tvrdí, že okrem Valla nikoho ďalšieho nepodporil.

Andrej Danko v relácii u Braňa Závodského hovoril v čase 10:20 aj o Matúšovi Vallovi, progresívnom Slovensku a financovaní:

01 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 02 - Modified: 2024-04-18 09:29:58 - Feat.: - Title: Ide o významný posun. Dôchodcovia ocenili návrh SNS ohľadom prenosu rekreačných poukazov seniorom 03 - Modified: 2024-04-18 11:20:24 - Feat.: - Title: VIDEO Huliak chce dokázať, že CO2 prospieva rastlinám. Zapálil si cigaru v priestoroch parlamentu, je to však zakázané 04 - Modified: 2024-04-13 11:16:30 - Feat.: - Title: Pre Slovensko by bolo najlepšie, keby bol šéfom Národnej rady Danko, vyhlásil Fico 05 - Modified: 2024-04-13 09:55:50 - Feat.: - Title: Návrh z dieľne SNS: Poslanci chcú, aby mohli zamestnanci rekreačný poukaz preniesť na rodiča
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 20:09