StoryEditor

Drucker prezradil, že zvažuje založiť novú politickú stranu

12.12.2018, 20:04
Autor:
lmlm
Bývalý minister zdravotníctva a vnútra Tomáš Drucker tvrdí, že záleží, akí ľudia by s ním do toho išli.

Bývalý minister zdravotníctva a vnútra Tomáš Drucker prispustil založenie novej politickej strany. Povedal to v rozhovore pre Denník N. V nedávnom rozhovore pre HN Drucker prezradil, že chystá návrat do politiky, o novej strane vtedy nehovoril.

Zvažuje novú stranu

"Áno. Či sa to stane, závisí od toho, aký bude časový priestor, ale aj od toho, akí ľudia by do toho šli. Je ich dosť, ale dnes nechcem ešte hovoriť o konkrétnych menách," povedal Drucker. Dodáva, že jeho akcent dáva na normálnosť. Chce, aby ľudia začali pomenúvať veci, ktoré sú normálne a ktoré nie.

​"Nemali by sme rezignovať na svoj názor, na schopnosť povedať nahlas, že sa mi niečo nepáči, ale zároveň by sme aj mali hľadať riešenia. Existuje asi veľa termínov, ako to môžeme pomenovať, ale mne sa pozdáva, ak hovorím o normálnosti, ktorá by sa mala do spoločnosti vrátiť," dodáva bývalý minister.

Drucker nebol konkrétny, ale povedal, že by chcel v prípadnej strane spolupracovať s ľuďmi, ktorí niečo už dokázali.

"Viem si v nejakom novom projekte predstaviť ľudí, ktorí dokázali reprezentovať región alebo krajinu v rôznych oblastiach. Či už to je umenie, šport, kultúra alebo podnikanie. Náročné je presvedčiť ľudí, aby do politiky išli, lebo automaticky s tým sa môžu stať terčom útokov, ktorým doteraz vystavení neboli," tvrdí.

Opakuje, že pozíciu ministra vnútra nechcel

Drucker odišiel z politiky po tom, ako sa tesne po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martin Kušnírovej stal ministrom vnútra. Po tom, ako nedokázal odvolať policajného šéfa Tibora Gašpara zvolal brífing a oznámil, že odchádza z funkcie.

Drucker dnes priznáva, že v tejto pozícii sa necítil príjemne od úplného začiatku. "Ja som tú pozíciu nechcel," priznáva. 

"Od bývalého ale aj súčasného premiéra mi bolo jasne povedané, že nie je veľa možností. Povedali, buď bude vláda a ty v nej budeš nateraz minister vnútra, alebo vláda nebude," hovorí o tom období. "Už v tom čase som vedel, že to nie je pre mňa dobrá pozícia," povedal pre HN. 

Pozrite si nedávny rozhovor s Tomášom Druckerom v HNtelevízii:

01 - Modified: 2024-04-14 07:42:10 - Feat.: - Title: Kto sa nádejal, že skončí politický blázninec, sa mýlil. Na Slovensko sa valia dve zásadné veci 02 - Modified: 2024-04-11 08:10:07 - Feat.: - Title: Čo by mohlo pomôcť? Jedno spoločné video Pellegriniho s Korčokom (komentár) 03 - Modified: 2024-04-10 11:54:48 - Feat.: - Title: Čaputová chce zostať na Slovensku. Nemám záujem vstúpiť do politiky, odkazuje 04 - Modified: 2024-04-10 10:37:51 - Feat.: - Title: Po Slovensku vylepili proruské billboardy: Ku kontroverznej kampani sa prihlásili Demokrati 05 - Modified: 2024-04-09 14:04:44 - Feat.: - Title: Prezident mieru a ľudí
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 10:25