StoryEditor

Pellegrini o Gorile: Musí platiť padni, komu padni. Ak tam niekto bol, je mi jedno, z akej strany pochádzal

08.12.2018, 14:37
Premiér priznal, že zatiaľ nemal čas sa o Gorile rozprávať s členmi vedenia strany.

Demisia Miroslava Lajčáka či otvorenie kauzy Gorila. Aj k týmto témam sa po slávnostnom sneme Smeru vyjadril premiér Peter Pellegrini.

Samotný Pellegrini zopakoval svoju spokojnosť s faktom, že si Lajčák svoju abdikáciu rozmyslel a na poste ministra naďalej zostane.

Presvedčil Lajčáka

Spomenul aj, aké argumenty použil, aby presvedčil ministra zostať vo funkcii. „Rozumne sme sa rozprávali a podarilo sa mi ho presvedčiť, že tento jeden incident nemal spôsobiť to, že zahodí celý ten kus roboty, ktorý pre Slovensko spravil.

A aby tak neopustil stoličku ministra aj pre to všetko čo ho čaká, a to len pre incident nazývaný Marrakéš. Napríklad ide o OBSE, V4 či OECD,“ povedal pre HN premiér.

Na Gorilu Pellegrini nemal čas

Samotný Pellegrini otvoril  po otázkach novinárov aj problmatiku kauzy Gorila, ktorá bola pred niekoľkými dňami opäť intenzívne medializovaná.

Na priamu otázku či sa s Robertom Ficom rozprával o jeho možných návštevách v konšpiračnom byte na Vazovovej ulici neodpovedal.

„Nemali sme teraz tú chvíľu, aby sme sa s ministrami a podpredsedami porozprávali o týchto nových skutočnostiach,“ povedal pre HN premiér.

Ten priznal, že o samotnom spise vie len to, čo sa dočítal v médiách. „Keď na to príde téma, budeme sa aj o tom rozprávať,“ dodal Pellegrini k téme.

Pellegrini v súvislosti s kauzou Gorila povedal, že ak sa niekto dopustil protiprávneho konania, musí voči nemu byť vyvodená zodpovednosť.

"Musí platiť, padni komu padni. Je mi jedno, kto sa toho dopustil a z akej strany bol," povedal rázne premiér.

01 - Modified: 2024-04-16 07:53:30 - Feat.: - Title: Prieskum: Najdôveryhodnejším politikom je Pellegrini, porazil aj Čaputovú. Najmenej ľudí verí Matovičovi 02 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 03 - Modified: 2024-04-15 15:25:58 - Feat.: - Title: Bugár v HNtelevízii: Korčok si to u Maďarov pokazil dávno pred voľbami. Stačiť mohlo jedno vyjadrenie starostu 04 - Modified: 2024-04-14 08:10:34 - Feat.: - Title: Som hlboko znepokojený, reaguje Pellegrini na iránsky útok na Izrael. Chce hľadať mierové riešenie 05 - Modified: 2024-04-13 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Fico spustil kritiku na všetky strany. Šimečka ho vyzval, aby prestal okolo seba kopať
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 12:26