StoryEditor

Ako vyzerá vyšetrovanie najznámejších káuz

30.08.2006, 00:00

-- Dvaja 18-roční mladíci v sobotu v noci napadli v Sládkovičove 20-ročného muža. Ten skončil v nemocnici s poranením hrudníka. Dôvodom malo byť údajne to, že rozprával po maďarsky. "Začali sme trestné stíhanie pre výtržníctvo. Z doterajšieho vyšetrovania nevyplynulo, že by išlo o národnostný extrémizmus," tvrdí hovorkyňa krajského policajného riaditeľstva v Trnave Martina Kredatusová. Ako dodala, incident sa odohral medzi ľuďmi, ktorí spolu popíjali a boli pod vplyvom alkoholu. Všetci boli slovenskej národnosti. "Svedkovia aj podozriví boli ihneď vypočutí."
-- Polícia stále neodhalila páchateľov, ktorí v piatok v Nitre lúpežne a zároveň s národnostným motívom prepadli 23-ročnú študentku.
Polícia vyzvala aj verejnosť, predovšetkým obyvateľov Nitry, aby pomohli akýmikoľvek poznatkami o podozrivej dvojici -- mladých mužov s vyholenými hlavami, ktorí sa v piatok ráno pohybovali v Brezovom hájiku v Nitre.
-- Prokurátor podal návrh na vzatie do väzby dvoch mladých Košičanov - Jána K. a Petra H., ktorí počas sobotňajšieho futbalového zápasu v Banskej Bystrici rozprestreli na ochrannom zábradlí hracej plochy transparent s nápisom "Smrť Maďarom". Mladistvého Jozefa C., ktorý sa na tomto skutku tiež podieľal, prokurátor nežiada zobrať do väzby. O návrhu rozhoduje sudca.
Zdroj: hn, TASR

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
06. máj 2024 13:13