StoryEditor

Ako to vidí Hedvigin advokát Gábor Gál (poslanec SMK)

13.09.2006, 00:00

- Minister vnútra Robert Kaliňák povedal, že vraj Hedviga tvrdila, že ju napadli, keď hovorila do telefónu po maďarsky. Je to zavádzajúce tvrdenie a zavádzanie verejnosti, pretože Hedviga nikdy s určitosťou netvrdila, že ju napadli po tom, čo telefonovala po maďarsky.
- Znalecké posudky hovoria, že súdny znalec z odboru lekárstva sa stretol s poškodenou dvakrát, 4. a 5. septembra. V skutočnosti sa s poškodenou stretol iba jedenkrát, a to 5. septembra.
- Obálka bola u poškodenej dva dni a nosila ju v kabelke, využila ju ako dočasné puzdro dokladov. Preto je viac ako pravdepodobné, že sa na ňu mohli dostať stopy DNA poškodenej. Zaujímalo by nás však, odkiaľ polícia vie, že ju posielal páchateľ.
- Nikdy nebolo tvrdené, že poranenia na stehnách boli spôsobené kopnutím. Pred útokom však tieto poranenia nemala, preto ich musela utrpieť pri útoku.
- Každému je jasné, že nedošlo k ťažkému ublíženiu na zdraví, preto poranenia nemôžu byť trvalého charakteru a vyšetrenia súdneho znalca z odboru lekárstva po desiatich dňoch nemôžu poskytnúť objektívny a hlavne pravdivý dôkaz o skutku a jeho následkoch.
- K fyzickému napadnutiu muselo dôjsť vzhľadom na zranenia, ako sú opuchy, trhlina dolnej pery, pomliaždenie tváre a nosa. Tieto poranenia opísané v prepúšťacej správe nie sú poranenia, z ktorých bude mať trvalé poškodenia, a nemohla si ich spôsobiť sama.
- Jedným z dôvodov zastavenia trestného stíhania bolo to, že sa neuskutočnil ani hovor, na ktorý sa odvoláva poškodená, pričom minister v závere uvádza, že si poškodená ani nepamätá, či s niekým hovorila osobne alebo telefonovala. Sám minister si protirečí v tom, že prekrúca prvotnú výpoveď poškodenej, kde sama uvádza, že si nepamätá, či poškodená telefonovala, alebo sa s niekým rozprávala.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
06. máj 2024 17:41