StoryEditor

Danko s Ficom spravili z Lajčáka politickú hviezdu. Ten si teraz môže robiť, čo len chce

30.11.2018, 23:00
Lajčák sa zachoval ako chlap. A to sa počíta. Preto si teraz môže vyberať. Pozrite si výroky týždňa.

Hitom tohto politického týždňa bolo jednoznačne odstúpenie ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka.

Ten nepredýchal, že parlament neschválil uznesenie o globálnom pakte o migrácii, na jeho tvorbe sa výraznou mierou podieľal práve Lajčák.

​O to viac ho nahnevalo, keď na návrh Dankovej SNS rozhodli poslanci o tom, že na rokovania do Marrákeša nikto nepôjde. Z nudného diplomata sa stal aspoň na chvíľu ostrý politik. Inými slovami povedané, šéf SNS Danko a šéf Smeru Fico urobili z Lajčáka politickú hviezdu za pár dní.

Sám tvrdí, že mu zastáva rozum pri tom, koľko sa zrazu našlo odborníkov na internú problematiku OSN.

Lajčák odstúpil štvrtok večer po tom, ako šéf SNS Andrej Danko nešetril na neho kritikou. Lajčák sa zachoval ako chlap a urobil to, čo sľuboval. Bral to ako otázku jeho osobnej integrity.

​Počas týždňa viacero politických lídrov vo svojich vyhláseniach prezentovalo svoj odmietavý postoj k prijatiu globálneho paktu. V parlamente za uznesenie hlasovalo 90 poslancov.

Hektický politický týždeň zakončil premiér Peter Pellegrini, ten celú situáciu nechal otvorenú a vyhlásil, že počas víkendu a najbližší pondelok ešte bude Lajčáka presviedčať, aby vo funkcii zostal. Každopádne Lajčák si stál za svojím slovom. A to sa počíta. Preto si teraz môže vyberať.

Momentálne je takmer isté, že keby sa rozhodol kandidovať za prezidenta, tak by zvíťazil. V poslednom prieskume by v druhom kole jednoznačne porazil Róberta Mistríka. Navyše tým, že sa vyhranil voči koalícii a stál si za svojimi tvrdeniami, si možno aj pootvoril dvere k inému politickému spektru.

A ako skúsený a uznávaný diplomat určite nemá veľký problém nájsť si dôležitú funkciu aj za hranicami. Inými slovami, Lajčák si teraz môže robiť, čo len chce.

Výroky týždňa si pozrite vo videu vyššie.

01 - Modified: 2024-04-15 13:11:49 - Feat.: - Title: Príspevok na opatrovanie detí s ŤZP by sa mohol zvýšiť zo 100 na 300 eur, navrhuje opozícia v parlamente 02 - Modified: 2024-04-15 14:22:15 - Feat.: - Title: Fico kritizuje opozíciu: Nerozumeli tomu a my sa s tým teraz boríme. U Ódora nepohli ani prstom 03 - Modified: 2024-04-14 14:51:50 - Feat.: - Title: Hlasy z koalície k rekonštrukcii vlády: Blaha hovorí o hoaxoch. Opozícia pri jednej téme pochválila Fica 04 - Modified: 2024-04-14 10:38:59 - Feat.: - Title: Vláda sa rekonštruovať nebude, vyhlásil Taraba. Na poste šéfa parlamentu vidí Andreja Danka 05 - Modified: 2024-04-13 11:16:30 - Feat.: - Title: Pre Slovensko by bolo najlepšie, keby bol šéfom Národnej rady Danko, vyhlásil Fico
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 10:26