StoryEditor

Má ísť Kiska do Marrákeša? Toľko odvahy nemá a ani tomu nerozumie, osočoval ho Kaliňák

30.11.2018, 17:00
Podpredseda Smeru sa slovne pustil do Kisku. Prezident v reakcii uviedol, že je znepokojený vládnou krízou v súvislosti s demisiou ministra Miroslava Lajčáka.

Podpredseda Smeru Robert Kaliňák dnes v parlamente opäť ostro kritizoval prezidenta Andreja Kisku. Na otázku, či by podľa neho mohol ísť do Marrákéša na rokovania o globálnom pakte OSN práve Kiska reagoval, že takú odvahu nemá.

"Čiže sa opäť bavíme o hypotetickej otázke. Toľko odvahy nemá pán prezident, aby tam išiel a prezentoval svoje názory. On nevyniká pracovitosťou a ani sa tomu nerozumie. Robí tri dni do týždňa a ak je Marrakéš mimo tie tri dni, ktoré on pracuje, tak tam nepôjde," povedal v rozhovore pre HN Kaliňák.

Kaliňák: Na čo ho máme?

Kisku kritizoval aj za to, že nebol nikde na žiadnom dôležitom stretnutí.

"Skúste porovnať jeho výkon s pánom Schusterom alebo Gašparovičom. To je prvý slovenský prezident, ktorý nebol prijatý v Bielom dome. To je zahanbujúca bilancia. Nebol ani v Buckinghamskom paláci, Zakázanom meste, Kremli, takže konkrétne na čo ho máme?."

Kaliňák zdôraznil, že Kiska chodí na olympiády a rôzne spoločenské podujatia. "On je prvý, ktorého nikam nepozvali a treba sa zamyslieť prečo. Človek, ktorý nadáva na vlastnú krajinu len preto, lebo mu prišli na jeho daňové podvody, nebude nikam pozvaný," pokračuje v kritike Kaliňák.

"Je to daňový podvodník"

Na otázku, či táto kritika nesúvisí aj s tým, že Kiska poukazuje na kauzy Smeru Kaliňák tvrdi, že prezident nepoukazuje na kauzy Smeru, ale bráni svoje vlastné kauzy.

"On vyštartoval a označil Slovensko za mafiánsky štát po tom, čo sa dostalo na verejnosť, že proste kradol dane. A nie raz. Veľakrát. Skutočne bol daňovým podvodníkom, potom sa ukázalo, že okradol ľudí v rámci pozemkovej mafie o pozemky. Tak samozrejme človek, ktorý je pristihnutý pri čine, bude kričať na iných a bude hovoriť o zlyhaní štátu. Áno štát zlyhal v tom, že neutajil kauzy
pána prezidenta. To je pravda, v tom jednoznačne štát zlyhal. Z toho sa odvíja to, že ho nikam nepozvali, veď kto by takéhoto človeka niekam pozval," skonštatoval bývalý minister vnútra.

Reakcia Andreja Kisku

Kiska v reakcii, ktorú zaslala prezidentská kancelária uviedol, že na Kaliňákove útoky nebude reagovať. Vyjadril sa však, je znepokojený vládnou krízou v súvislosti s demisiou ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka, kvôli zahraničnopolitickej orientácii Slovenska, a to je téma, ktorej sa v týchto dňoch prioritne venuje.

"Prezident je presvedčený, že Slovensko by na konferencii malo mať zástupcu, ktorý bude tlmočiť názor parlamentu a vlády tak, ako sa to deje na každom významnom medzinárodnom podujatí, ako sú napríklad summit NATO alebo summit Európskej únie," píše sa v stanovisku, ktoré zaslal hovorca prezidenta Roman Krpelan.

Celý rozhovor s Kaliňákom si pozrite vo videu.  

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 02 - Modified: 2024-04-10 15:09:30 - Feat.: - Title: Bývalý manažér Trumpovej firmy ide opäť do väzenia, tentoraz za krivú výpoveď 03 - Modified: 2024-04-10 09:50:25 - Feat.: - Title: Dolinková avizuje intenzívne rokovania o ďalšom dofinancovaní zdravotníctva 04 - Modified: 2024-04-08 14:35:16 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Chystá sa politické zemetrasenie? SNS chce otvoriť koaličnú zmluvu, žiada posty Hlasu 05 - Modified: 2024-04-07 13:19:26 - Feat.: - Title: Pellegrini chce po skončení vojny rokovať aj s Ruskom. Tam už píšu o mierových rozhovoroch v Bratislave
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 11:40