StoryEditor

Gajdoš vyzval šéfov biatlonu, aby pustili sestry Fialkové na preteky Svetového pohára

28.11.2018, 09:20
Autor:
TASRTASRlmlm
Minister obrany si nemyslí, že Slovensko má také množstvo mladých talentovaných športovcov, aby mohol s nimi hazardovať a mrhať vynaložené úsilie.

Minister obrany Peter Gajdoš vyzval Slovenský zväz biatlonu, aby pustil sestry Paulínu a Ivonu Fialkové na prvé preteky Svetového pohára. Fialkové odmietli podpísať zmluvu o reprezentácii a hrozí im zákaz.

"Zákaz reprezentovať Slovensko považujeme za absolútne neopodstatnený. Sestry Fialkové sú členkami armádneho centra Dukla Banská Bystrica a celý rok a celý rok boli pripravované
na to, že budú členkami reprezentačného tímu," povedal minister.

Nemyslí si, že Slovensko má také množstvo mladých talentovaných športovcov, aby mohol s nimi hazardovať a mrhať vynaložené úsilie.

"Apelujem na zväz, aby zvrátil svoje rozhodnutie a zvíťazil zdravý rozum. Ten kto má rád Slovensko a šport, by takéto rozhodnutie nikdy neprijal. Na tom skutočne trvám," doplnil Gajdoš.

"Sme v situácii, keď prišlo k právnym dohadom medzi športovkyňami a zväzom. No my by sme chceli vyzvať zväz, aby v tomto časovom okamihu nebrzdil účasť našich športovkýň na reprezentácii, pretože ide o verejný záujem," zdôraznila Lubyová.

"Ich príprava bola masovo dotovaná z verejných zdrojov a aby bolo pre niekoľko bodov zmluvy toto úsilie a reprezentácia Slovenska zmarené, považujeme za neprimerané. Preto chcem vyzvať SZB, aby nehatil reprezentáciu Slovenska a aby sa tieto nároky doriešili potom, možno aj prostredníctvom nášho ministerstva, môžeme sa podujať na nejakú mediátorskú úlohu," pokračovala.

​Obaja ministri tak reagovali na ťahajúci sa spor medzi sestrami Fialkovými a SZB ohľadom Zmluvy o štátnej športovej reprezentácii, ktorú majú podpísať všetci reprezentanti.

Obe reprezentantky ju odmietli s tým, že nesúhlasia s viacerými jej bodmi najmä ohľadom prevodu osobnostných práv na zväz.

Na pomoc si najali advokátsku kanceláriu GARANT PARTNER legal s.r.o., ktorá tvrdí, že im dala za pravdu aj hlavná kontrolórka športu na Slovensku.

SZB reagoval na nepodpísanie zmluvy tak, že jeho disciplinárna komisia 16. novembra zakázala sestrám štart na súťažiach spojených s reprezentáciou Slovenskej republiky.

01 - Modified: 2024-02-25 14:13:11 - Feat.: - Title: Slovenská biatlonistka Kapustová získala na juniorských majstrovstvách striebro: "Postrážila som si streľbu" 02 - Modified: 2024-02-11 15:17:54 - Feat.: - Title: Francúzska biatlonistka Simonová má po troch štartoch tretie zlato: "Je to ako sen" 03 - Modified: 2024-01-26 09:30:00 - Feat.: - Title: Legenda sa vracia. Nasťa Kuzminová už dnes nastúpi na majstrovstvách Európy, môže sa postarať o biatlonový zázrak 04 - Modified: 2024-01-24 15:26:45 - Feat.: - Title: Prvý medailový zásah. Mladá Slovenka získala bronz na biatlonovom šampionáte 05 - Modified: 2023-11-20 13:52:10 - Feat.: - Title: Vo veku 56 rokov zomrela exministerka Martina Lubyová
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 11:58