Milan LučanskýTASR
StoryEditor

Lučanský nariadil disciplinárne konanie voči šéfovi NAKA

28.11.2018, 08:05
Autor:
klkl
Dôvodom je jeho postup pri trestnom oznámení na organizátorov protestov.

Policajný prezident Milan Lučanský začal disciplinárne konanie voči šéfovi NAKA Petrovi Hraškovi. Dôvodom je jeho postup pri trestnom oznámení na organizátorov protestov Za slušné Slovensko.

Hraško čerpá dovolenku

„Zo záverov analýzy vyplývajú viaceré pochybenia po prijatí anonymného trestného oznámenia v súvislosti s iniciatívou Za slušné Slovensko.

Preto som začal disciplinárne konanie voči riaditeľovi NAKA Petrovi Hraškovi. Ďalšie opatrenia prijmem po ukončení disciplinárneho konania," vysvetľuje svoj postup Lučanský v stanovisku zverejnenom na oficiálnom facebookovom účte polície. Ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) pred rokovaním vlády uviedla, že si počká na rozhodnutie Lučanského a bude ho v ňom podporovať.

Podľa informácií Denníka N si Hraško zobral dovolenku, oznámenie o začatí disciplinárneho konania mu preto teraz nie je možné doručiť.

Prezident Policajného zboru v nedeľu 18. novembra oznámil, že si dal pripraviť precíznejšiu analýzu v súvislosti s anonymným trestným oznámením.

Po jej preštudovaní zistil, že boli nezrovnalosti medzi informáciami, ktoré dostal od vedenia NAKA, a skutočnosťou.

NAKA preverovala anonymné podanie

"Nesedeli časové údaje, nadriadený správne nevyhodnotil situáciu po prijatí oznámenia a iné pochybenia. Nariadil som preto kontrolu. Po jej záveroch prijmem opatrenia," zhrnul Lučanský.

NAKA preverovala anonymné podanie z možnej korupčnej trestnej činnosti v prípade organizátorov protestov, ktoré dostala 10. septembra. V podaní sa spomína, že organizovali štátny prevrat. V rámci preverovania vypočuli niekoľko organizátorov, ďalšie výsluchy boli zrušené.

Ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) avizovala po rokovaní vlády v utorok 20. novembra, že si s policajným šéfom počká na výsledky analýzy a následne budú v rýchlom čase konať. "Ak nastali tie pochybenia, ktoré pán prezident naznačoval," podotkla Saková.

Pozrite si nedávny rozhovor so šéfom polície Milanom Lučanským v HNtelevízii:

01 - Modified: 2024-04-10 13:22:24 - Feat.: - Title: Sťažnosť proti zastaveniu trestného stíhania súvisiaceho s Lučanským zamietli 02 - Modified: 2024-04-05 21:04:57 - Feat.: - Title: NAKA pokročila v kauze únosu Vietnamca: Obvinila osem ľudí, je medzi nimi aj Ficov bývalý poradca 03 - Modified: 2024-04-05 10:56:31 - Feat.: - Title: Súd zamietol návrh na neodkladné opatrenie v prípade vyšetrovateľov NAKA, informuje rezort Šutaja Eštoka 04 - Modified: 2024-03-20 13:16:43 - Feat.: - Title: Minister vnútra by chcel reformu NAKA zrealizovať v najbližších mesiacoch 05 - Modified: 2024-03-16 16:30:27 - Feat.: - Title: NAKA zadržala počas protidrogovej akcie 11 osôb aj výrobňu heroínu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 07:00