StoryEditor

Spor medzi Gálom a šéfkou bratislavského súdu: Miesto ju stálo aj zdĺhavé sťahovanie úradu

22.11.2018, 16:26
Šéf rezortu okrem iného uviedol, že zlé manažovanie súdu nebol jediný dôvod odvolania sudkyne.

Gál odvolal predsedníčku bratislavského súdu Annu Kašajovú nielen pre pochybenie v Kočnerovom prípade. Rolu zohralo pomalé sťahovanie jedného z oddelení úradu.

Medzi ministrom spravodlivosti a šéfkou bratislavského súdu posledné mesiace tlel tichý konflikt. Ten ju nakoniec stál lukratívne miesto. Spor vyplával na povrch potom ako na dnešnej tlačovke Gábor Gál oznámil, že sa našla stratená časť spisu súvisiaceho s kauzou Mariana Kočnera okolo majetkov podniku Technopol Service.

Držala sa funkcie

Práve strata kľúčového dôkazového materiálu priamo z budovy Okresného súdu I stála predsedníčku funkciu. Gál pre HN priznal, že Kašajová sa s postom nelúčila ľahko.

„Nesúhlasila s mojimi dôvodmi a ani so svojim odvolaním. Mali sme odlišný pohľad na vec,“ povedal pre HN. Šéf rezortu okrem iného uviedol, že zlé manažovanie súdu nebol jediný dôvod odvolania sudkyne.

Problémové sťahovanie

Problematickým sa stalo aj sťahovanie oddelenia Obchodného registra a obchodného úseku z priestorov súdu, ktorému šéfovala Kašajová. „Sťahovanie neprebieha, tak ako sme si ho predstavovali Boli sme tam na návšteve a videli sme, že je to zdĺhavé a pomalé a chceli sme, aby sa to trošku poriešilo. Zdĺhavé sťahovanie je jedným z dôvodov, prečo som sa rozhodol odvolať pani predsedníčku bratislavského súdu,“ osvetlil situáciu Gál.

Minister prezradil, že „obchodná agenda“, ktorá sídlila v budove súdu, sa sťahuje na Medenú ulicu do prenajatých priestorov. „Takéto sťahovanie logisticky určite nie je ľahké, ale ani až také ťažké, aby sa to nezvládlo za tri mesiace,“ upozornil Gál.

01 - Modified: 2024-01-03 13:37:28 - Feat.: - Title: Prokurátor ÚŠP podal obžalobu na exministra spravodlivosti Gábora Gála 02 - Modified: 2022-03-23 15:42:02 - Feat.: - Title: Dostál ide robiť tajomníka ku Kolíkovej. V parlamente ho nahradí šéf hmotných rezerv Rudolf 03 - Modified: 2022-02-21 07:00:16 - Feat.: - Title: Kolíková v parlamente prepadla. Partneri ju posielajú preč aj z ministerstva, ona hovorí, že je to veselé 04 - Modified: 2021-09-10 16:06:26 - Feat.: - Title: Kolíková: Moje zotrvanie vo funkcii závisí v prvom rade od premiéra 05 - Modified: 2021-08-05 20:09:35 - Feat.: - Title: Roztrhlo sa vrece s konkurzmi: už ich máme toľko, koľko vlani. Na vine je jedno koronaopatrenie
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 05:15