StoryEditor

Smer vidí za trestným oznámením na organizátorov protestov Rajtára

17.11.2018, 13:06
Autor:
TASRTASR
Jozef Rajtár uviedol, že Smer je v slepej uličke a zo zúfalstva rozohráva spravodajské hry voči jeho osobe a SaS.

Za trestným oznámením na organizátorov protestov Za slušné Slovensko by mal byť Pavol Forisch, blízky spolupracovník poslanca SaS Jozefa Rajtára. Na sociálnej sieti to uviedol vládny Smer s tým, že Forisch sa k svojmu kroku prihlásil.

Smer má obavy o demokraciu

"V kontexte týchto informácií považujeme toto podanie za pokračovanie spravodajských hier poslanca NR SR za SaS Jozefa Rajtára. Vyzývame stranu SaS, aby sa ospravedlnila strane Smer-SD za obvinenia o zastrašovaní organizátorov a prestala so spravodajskými hrami, s ktorými začala ešte počas ministrovania Ľubomíra Galka," uviedla strana Roberta Fica.

​Predstavitelia Smeru tvrdia, že strana nikdy neporušovala demokratické štandardy v politickom zápase, na rozdiel od svojich protivníkov, a ani v období, keď mala v parlamente sama väčšinu, ju nezneužívala voči svojim súperom.

"Máme vážne obavy o osud demokracie na Slovensku v situácii, ak by SaS sa stala vládnou stranou a obsadila silové rezorty," dodáva Smer.

Rajtár: Smer je v slepej uličke

Rajtár v reakcii uviedol, že Smer je v slepej uličke a zo zúfalstva rozohráva spravodajské hry voči jeho osobe a SaS.

"Aspoň vidieť, že boj proti mafiánsko-oligarchickému systému je účinný. Podporujem všetky pozitívne snahy o demokratizáciu Slovenska, všetko ostatné sú spravodajské hry a kopa nezmyslov. Takéto hry nezlomia moju vôľu pokračovať v boji o lepšie Slovensko," odkázal poslanec.

Rajtár zároveň potvrdil, že Pavla Forischa pozná. "Priniesol mi závažné podozrenia na Bašternáka a Kočnera, overil som ich a keď sa potvrdili, konal som," priblížil.

"Pripravil som podrobné trestné oznámenia, podal som ich orgánom činným v trestnom konaní, čím som si splnil svoju povinnosť ako občan a zároveň poslanec NR SR. Primárne pre mňa nebolo kádrovať oznamovateľa týchto podozrení, ale overiť to, či sú relevantné. Ukázalo sa, že relevantné sú a pán Bašternák už bol odsúdený, pán Kočner na svoj proces ešte len čaká. Rovnako by som konal, keby tie podozrenia doniesol ktokoľvek iný," uzavrel poslanec SaS.

Štátny prevrat platený Sorosom

Národná kriminálna agentúra (NAKA) Prezídia Policajného zboru preveruje anonymné podanie z možnej korupčnej trestnej činnosti v prípade organizátorov protestov Za slušné Slovensko. Dostala ho 10. septembra, podozrenia sa majú týkať doposiaľ "neustálených osôb".

​Vyšetrovateľ podľa policajtov predvolal osoby, ktoré mohli byť podľa trestného oznámenia zneužité, čiže svojím spôsobom poškodené.

V podaní sa spomína, že organizovali štátny prevrat a platí ich finančník George Soros. O tom, že aktivistov platí Soros, hovoril aj expremiér a šéf Smeru Robert Fico.

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 02 - Modified: 2024-04-10 09:50:25 - Feat.: - Title: Dolinková avizuje intenzívne rokovania o ďalšom dofinancovaní zdravotníctva 03 - Modified: 2024-04-08 14:35:16 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Chystá sa politické zemetrasenie? SNS chce otvoriť koaličnú zmluvu, žiada posty Hlasu 04 - Modified: 2024-04-07 00:06:27 - Feat.: - Title: Hlas čaká veľký snem pred inauguráciou. Strana sa nestratí niekde v Smere, tvrdí Šutaj Eštok 05 - Modified: 2024-04-06 23:16:12 - Feat.: - Title: Fico gratuloval Pellegrinimu: Voľby dopadli skvele. Ľudia ukázali, že rozoznávajú, čo tejto krajne hrozí
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 14:03