StoryEditor

Potopí Most Danka? Budeme rokovať, možností je viac, vyhlásil Bugár

17.11.2018, 11:58
Autor:
chocho
Ako budú v prípade odvolávania Andreja Danka poslanci Mosta hlasovať, je záležitosťou rokovaní.

"Vždy pred schôdzou klub strany Most-Híd si sadne a prerokuje, čo bude robiť," vyhlásil na tlačovej konferencii po zasadnutí Republikovej rady šéf strany Béla Bugár.

Reagoval na kauzu okolo rigoróznej práce Andreja Danka a na výzvu predsedu parlamentu, aby koaliční poslanci umožnili jeho odvolávanie v parlamente.

​Je viac možností, tvrdí Bugár

"SNS podporí otvorenie schôdze, ktorú avizuje opozícia ako návrh na moje odvolanie, súčasne o to požiadam aj mojich koaličných partnerov," vyjadril sa počas týždňa šéf národniarov. Opoziční poslanci totiž avizujú zvolanie mimoriadnej schôdze, na ktorej chcú odvolávať Danka pre podozrenie z plagiátorstva.

Ako budú v tom prípade poslanci Mosta hlasovať, je podľa šéfa strany záležitosťou rokovaní. A to aj s koaličnými partnermi. "Je viac možností," zdôraznil Bugár.

​​Nežiadal Danka, aby rezignoval

Šéf Mosta poprel, že by žiadal od Danka, aby rezignoval. Podľa vlastných slov predsedu parlamentu nežiadal o vyvodenie osobnej zodpovednosti, ale o osobné rozhodnutie. "On sám sa teda musí rozhodnúť, čo bude robiť a bude to musieť vedieť aj odôvodniť," vyhlásil.

Bugár zdôraznil, že o konci koalície a predčasných voľbách nemôže byť ani reč. Na druhej strane pripustil, že napätie medzi Mostom a SNS je. Svedčí o tom podľa jeho slov aj reakcia národniarov na sms správu adresovanú Dankovi, kde Bugár hovoril o potrebe osobného rozhodnutia. Aj preto by mala budúci týždeň zasadnúť koaličná rada.

Kauza je podľa Bugára Dankova zaléžitosť. "Nie vec koalície," dodal.

"Nie je pravda, že Most-Híd zrazu cúva. Nie, my hovoríme stále to isté," zdôraznil Bugár s tým, že Danko má viac možností, ale konkrétnejší byť nechcel.

01 - Modified: 2022-05-06 07:49:08 - Feat.: - Title: Bugár: Kajúcnici si niekedy vymýšľajú, na Finančnú správu som nechcel dosadiť žiadnych ľudí 02 - Modified: 2022-05-05 15:19:39 - Feat.: - Title: Bugár: Kajúcnici si niekedy vymýšľajú, na Finančnú správu som nechcel dosadiť žiadnych ľudí 03 - Modified: 2022-05-03 11:26:50 - Feat.: - Title: Bugár vystupuje zo strany Aliancia. SMK chce vytlačiť Most-Híd a Spolupatričnosť, tvrdí exminister Sólymos 04 - Modified: 2022-04-04 14:57:53 - Feat.: - Title: Bugár po voľbách v Maďarsku pre HN: Môžete hocičo vytiahnuť na Fica, ale nikdy neurobil to čo Orbán 05 - Modified: 2021-11-07 09:22:56 - Feat.: - Title: Bugár o Aliancii: „Majú veľké egá a zatiaľ na stôl nič nepoložili.“ Čísla však naznačujú návrat do parlamentu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 17:01