TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

NAKA pozastavila plánované výsluchy organizátorov Za slušné Slovensko

14.11.2018, 16:45
Autor:
pebpebklkl
Zatiaľ nie je jasné, aký bude ďalší postup zo strany NAKA, prípadne prokuratúry.

Národná kriminálna agentúra nebude zatiaľ vypočúvať organizátorov z iniciatívy Za slušné Slovensko. Už zajtra sa mali konať ďalšie výsluchy, tie však nakoniec neprebehnú.

"Dnes popoludní nám bolo oznámené, že vec bola na základe rozhodnutia prokurátora vecne a miestne odstúpená," informovala iniciatíva.

Z ich vyjadrení zatiaľ nie je jasné, aký bude ďalší postup zo strany NAKA, prípadne prokuratúry a či budú výsluchy pokračovať. "Veríme, že toto bezpredmetné trestné oznámenie bude odmietnuté," dodali predstavitelia iniciatívy.

​Včera prenikla na verejnosť správa, že polícia predvolala na výsluch organizátorov predchádzajúcich mohutných protivládnych demonštrácií. Urobila to kvôli trestnému oznámeniu, že títo ľudia organizovali štátny prevrat a že ich platí americký finančník George Soros.

Policajný prezident Milan Lučanský v reakcii povedal, že polícia je povinná preveriť každé trestné oznámenie. Polícia neskôr uviedla, že organizátori demonštrácií mohli byť zneužití.

Organizátori mítingov z iniciatívy Za slušné Slovensko označili postup polície za šikanu, popreli svoje financovanie zo zahraničia a na piatok zvolali ďalšie protesty.

Pozrite si aj videokomentár Ľuboslava Kačalku k vypočúvaniu aktivistov:

​Pre reči o Sorosovi a o tom, že by mal na Slovensku organizovať štátny prevrat, na jar takmer padla vláda. Ficove vyjadrenia boli neprípustné pre koaličný Most-Híd. Ten sa napokon uspokojil s tým, že Fico skončil ako premiér.

​Šéf Smeru "tému Soros" nedávno vytiahol opäť. O Sorosovi a organizátoroch protestov hovoril pre český portál Echo24.cz.

„Dnes už vieme, že organizátori tých demonštrácií po vražde Jána Kuciaka boli z organizácií, ktoré platí George Soros," povedal Fico s tým, že všetko zverejní a potom bude jasné, kto si objednal vraždu Jána Kuciaka.

01 - Modified: 2020-02-21 19:01:43 - Feat.: - Title: Martin Huba ironicky reagoval na Pellegriniho, od ľudí na námestí si vyslúžil mohutný aplauz 02 - Modified: 2020-02-21 18:44:45 - Feat.: - Title: Martin Huba ironicky reagoval na Pellegriniho, hovoril o bratislavskej bubline 03 - Modified: 2019-07-24 14:35:37 - Feat.: - Title: Fico prekvapivo súhlasí s Matovičom: Všeličo by som očakával, ale toto je pre mňa neuveriteľné 04 - Modified: 2019-06-03 11:11:48 - Feat.: - Title: Šeliga vysvetlil, prečo opustil iniciatívu Za slušné Slovensko 05 - Modified: 2019-06-02 18:41:32 - Feat.: - Title: Končí jedna z tvárí iniciatívy Za slušné Slovensko
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 08:42