TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Vyzývame Pellegriniho, aby si spravil poriadok s poslancom Ficom, vyhlásila Remišová

07.11.2018, 12:25
Autor:
TASRTASRmahomaho
Hnutie OĽaNO opätovne vyzvalo Roberta Fica, aby sa vysťahoval z komplexu Bonaparte.

Poslanci opozičného hnutia OĽaNO opätovne vyzvali Roberta Fica, aby sa vysťahoval z bytového komplexu Bonaparte. Reagovali tak na rozhodnutie súdu, ktorý uznal podnikateľa Ladislava Bašternáka vinným zo spáchania zločinu neodvedenia dane a poistného, za čo dostal nepodmienečný trest odňatia slobody na päť rokov. 

Remišová: Bašternák mal dostatok času na prepísanie majetku

Predsedníčka poslaneckého klubu OĽaNO Veronika Remišová upozornila na problémy spojené s touto kauzou. "Nefunguje výkon spravodlivosti a práva pre ľudí, ktorí sú spojení s politickými špičkami. Na túto kauzu neupozornili ani kontrolné inštitúcie, ani polícia, ani finančná správa, museli na ňu upozorniť médiá a opozícia," uviedla.

 "Spravodlivosti nebolo učinené za dosť. Pán Bašternák mal dostatok času na prepísanie majetku na manželku a nebol mu zhabaný," tvrdí Remišová.

"Je neakceptovateľné, že aj po dvoch rokoch Robert Fico býva v dome človeka, ktorý bol odsúdený, je to poškodzovanie Slovenska a demoralizovanie spoločnosti. Vyzývame premiéra Petra Pellegriniho, aby si spravil poriadok s poslancom Ficom, aby prestal poškodzovať obraz Slovenska v zahraničí," dodala Remišová.

Matovič: Fico sa k bytu v Bonaparte správa ako k svojmu

"Fico má dve dvojičky, ktoré chráni. Sú nimi Bašternák a Kočner. Ešte v čase, keď sa Bonaparte stavalo, chodil sa Fico pozerať na čiernu stavbu a od začiatku sa k tomuto bytu správal, ako keby bol jeho," hovorí predseda OĽaNO Igor Matovič. 

Matovič tvrdí, že Robert Fico dlhé roky chránil Bašternáka ako premiér Slovenskej republiky. "Fico berie ročne úplatok 50-tisíc eur od dnes už odsúdeného daňového podvodníka. Bašternák vedel, že potrebuje ochranu premiéra a preto mu dlhé roky poskytoval výhody," dodal líder OĽaNO.

"Robert Fico sa správa k bytu v Bonaparte ako k svojmu dieťaťu, má tam nábytok za 1,5 milióna eur," vyhlásil Matovič.

Predseda OĽaNO zopakoval svoju ponuku pre expremiéra. "Ak má Fico finančný problém, preplatím mu nájom na akýkoľvek byt, ktorý si zoberie, len aby už ďalej nerobil hanbu," dodal. 

"Ficovi by stačila garsónka v Petržalke, hlavne, aby nerobil hanbu. Bývať v byte odsúdeného daňového podvodníka je pľuvanec do tváre poctivým platiteľom daní," uviedol Matovič.

Matovič dodal, že ak Fico neoznámi jednoznačný termín, dokedy sa z bytu odsťahuje, naplánujú na 17. novembra protest pred bytovým komplexom Bonaparte.

Bašternáka odsúdili

Podnikateľa Ladislava Bašternáka dnes súd uznal vinným zo spáchania zločinu neodvedenia dane a poistného, za čo dostal nepodmienečný päťročný trest odňatia slobody s minimálnym stupňom stráženia.

Previnil sa uplatnením neoprávnenej vratky DPH voči svojej spoločnosti BL 202 vo výške takmer dva milióny eur.

Rozsudok si vypočul na Okresnom súde Bratislava II po tom, ako svoju vinu priznal a skutok oľutoval. Bašternák zároveň dostal zákaz päť rokov podnikať.

Prokurátor ešte pri prednesení obžaloby povedal, že cieľom prevodov 12 bytov bolo len vylákanie daňovej výhody. Výsledkom bol vykázaný nadmerný odpočet DPH vo výške takmer dva milióny eur. Okrem nepodmienečného trestu žiadal aj prepadnutie majetku Bašternáka.

01 - Modified: 2024-04-17 09:36:32 - Feat.: - Title: Celistvosť Ukrajiny je len teória. Rusko jej územie nevráti, vyhlásil Fico na eurovýbore 02 - Modified: 2024-04-17 10:14:20 - Feat.: - Title: Fico ide do Bruselu rokovať o jednotnom trhu, Ukrajine a Izraeli. Oznámil aj letnú návštevu Číny 03 - Modified: 2024-04-16 14:11:36 - Feat.: - Title: Fico hovorí a koná ako geopolitický analfabet, kritizuje PS 04 - Modified: 2024-04-16 12:24:37 - Feat.: - Title: Fico: V Prahe bol pripravovaný rozpad V4, Fialovi sme v Michalovciach nastavili zrkadlo 05 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár)
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 15:03