StoryEditor

Maďarič v parlamente tvrdo kritizoval Dankovu rigoróznu prácu: Je to trápne a podozrivé

06.11.2018, 13:06
Marek Maďarič pre HN na rovinu priznal, čo si myslí o kauze rigoróznej práce Andreja Danka.

Čerstvý odídenec zo Smeru a bývalý minister kultúry Marek Maďarič má na kauzu rigoróznej práce predsedu parlamentu Andreja Danka jasný názor.

"Ak by bola v poriadku, tak by ju neutajil​"

„Podľa mňa to je trápne a zároveň podozrivé,“ komentoval ostro pre HN krátko po skončení dnešnej mimoriadnej schôdze parlamentu, ktorá prakticky ani neodštartovala.

Program schôdze totiž nebol schválený poslancami Národnej rady. Andreja Danka tak podržala väčšina koaličných poslancov, Most sa zdržal hlasovania.

„Ak niekto utají rigoróznu prácu, tak je to podozrivé v tom slova zmysle, že prečo to tak robí. Ak by bola v poriadku, tak by ju neutajil. V zásade to je aj trápne, pretože si tým narobil kopec problémov, to aj bez toho, či by bola alebo nebola dnešná schôdza,“ povedal Maďarič, ktorý v minulosti na VŠMU vyštudoval scenáristiku.

Odvolávanie nebude

Samotný Maďarič priznal, že ak by bol program schôdze schválený, sám by nevedel či by za odvolanie Danka hlasoval. Vraj by sa rozhodol na základe celej rozpravy.

Predseda parlamentu nebude čeliť opozičnému pokusu o odvolanie z funkcie. Za program mimoriadnej schôdze totiž v utorok zahlasovalo len 64 poslancov zo 139 prítomných. Opozícia chcela Danka odvolať najmä pre kauzu jeho rigoróznej práce.

Schválenie programu nepodporil nikto z koalície. Proti boli poslanci Smer-SD a SNS, väčšina členov Mosta-Híd sa zdržala. Proti boli aj nezaradení Peter Marček, Martina Šimkovičová a Rastislav Holúbek. Za program rokovania hlasovali poslanci SaS, OĽaNO, Sme rodina, ĽSNS aj zvyšní nezaradení.

Danko mal čeliť odvolávaniu, lebo nevyhovel apelu SaS, aby do týždňa zverejnil svoju rigoróznu prácu, vďaka ktorej získal v roku 2000 titul JUDr. Podpredsedníčka NR SR Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS) videla aj iný dôvod na odvolanie.

01 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 02 - Modified: 2024-04-14 14:51:50 - Feat.: - Title: Hlasy z koalície k rekonštrukcii vlády: Blaha hovorí o hoaxoch. Opozícia pri jednej téme pochválila Fica 03 - Modified: 2024-04-11 17:59:10 - Feat.: - Title: Danko chce dusiť parlamentnú rozpravu, po voľbách má zelenú od Hlasu na zmeny v rokovacom poriadku 04 - Modified: 2024-04-10 15:10:40 - Feat.: - Title: „Všetko je v poriadku,“ zakričal Pellegrini po rokovaní koaličnej rady. SNS vo svojom postoji otočila 05 - Modified: 2024-04-10 13:17:17 - Feat.: - Title: Naď vysvetľoval kontroverznú kampaň Demokratov: Pôjdeme na hranu, výroky na našich bilbordoch sú nechutné
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 22:13