StoryEditor

Sulíkovci vyzvali rektora Univerzity Mateja Bela, aby odstúpil: Je to klasický farizej

05.11.2018, 09:58
Autor:
TASRTASRlmlm
Utajenie rigoróznej práce Andreja Danka, ako aj všetkých dokumentov, ktoré môžu vniesť svetlo do tejto kauzy, nemá podľa SaS obdobu.

Strana SaS vyzvala celé vedenie Univerzity Mateja Bela na čele s rektorom Vladimírom Hiadlovským na odstúpenie. Podľa liberálov sa vedenie skompromitovalo tým, že neodkrylo pozadie okolo kauzy udelenia titulu šéfovi parlamentu a SNS Andrejovi Dankovi.

Opozícia zvolala mimoriadnu schôdzu a v utorok od 13.00 sa ho pokúsi odvolať v parlamente.

​SaS: Rektor sa správa ako farizej

Neochota odkryť pozadie udelenia titulu JUDr. Andrejovi Dankovi robia z rektora a jeho najbližších spolupracovníkov pochybné osoby, ktoré zneužívajú akademickú slobodu a nezávislosť univerzít od štátu na krytie hanebného skutku. Skutku, ktorý vykazuje znaky podvodu,“ povedala poslankyňa SaS a podpredsedníčka parlamentu Lucia Nicholsonová.

Utajenie rigoróznej práce Andreja Danka, ako aj všetkých dokumentov, ktoré môžu vniesť svetlo do tejto kauzy, nemá podľa SaS obdobu.

Pozrite si rozhovor s politológom Pavlom Babošom o kauze rigoróznej práce Andreja Danka:

​„Rektor Hiadlovský sa správa ako klasický farizej. Ukrýva sa za právo, ktoré neexistuje; vyzýva zamestnancov, aby dali najavo svoj nesúhlas s postupom univerzity, pritom on je ten, kto o postupe univerzity rozhoduje. A popritom kandiduje v komunálnych voľbách ako súčasť tímu primátora Jána Noska, ktorého podporuje aj SNS, strana JUDr. Andreja Danka,“ hovorí predseda SaS Richard Sulík. Nicholsonová v súvislosti s kauzou už podala trestné oznámenie.

Hiadlovský pre Denník N odkázal, že v tejto chvíli neprebehne zisťovanie či Andrej Danko nedostal titul za skopírovanú prácu, ktorá záhadne zmizla z Právnickej fakulty UK v Bratislave.

Rektor sa odmietol vyjadriť k zmiznutiu práce. Uviedol, že ide o vnútorné záležitosti UK.

Danko sa bránil

Šéf parlamentu uviedol, že rigorózna práca šéfa parlamentu nie je utajená. "Zodpovedné osoby na UMB, vrátane rektora, majú k predmetnej práci kedykoľvek prístup. Politika na akademickú pôdu nepatrí," reagoval.

Danko v súvislosti s medializovaným prípadom spochybňovania jeho právnického vzdelania a titulu ešte koncom septembra vyhlásil, že je tu záujem sa akýmikoľvek prostriedkami dostať k jeho rigoróznej práci s jediným cieľom – manipulácie s ňou.

01 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS 02 - Modified: 2024-04-16 13:32:21 - Feat.: - Title: Poslanec SaS kritizuje, že rezort zahraničia riadi Fico a nie Blanár: Zaujíma ho len právo veta krajín EÚ 03 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh 04 - Modified: 2024-04-15 15:39:49 - Feat.: - Title: PS a SaS nepodporia schôdzu k odvolávaniu ministerky Dolinkovej. Zvolať ju chcelo Matovičovo hnutie 05 - Modified: 2024-04-15 11:47:28 - Feat.: - Title: SaS kritizuje Dolinkovej rezort za nečinnosť, niektoré zámery Fica však víta
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 07:48