Prvky, ktoré sú povinnou výbavou vozidla sme vám zhrnuli v predchádzajúcich bodoch. Existuje však aj doplnková výbava, bez ktorej sa síce zaobídete a polícia vám neudelí pokutu, no v niektorých situáciách vám ich prítomnosť rozhodne pomôže. Medzi takéto "doplnky" patrí napríklad ťažné lano. Využiť ho viete pri poruche vozidla na jeho následné odtiahnutie, prípadne na vyprostenie zapadnutého auta zo snehu počas tuhých zimných mesiacov. Pozor však na obmedzenia - napríklad maximálna rýchlosť je pri ťahaní 60 kilometrov za hodinu či rozostup medzi autami by mal byť aspoň 2,5 metra. Auto vždy ťahajte len na nevyhnutne potrebnú vzdialenosť. Ďalším vhodným pomocníkom je aj správa o nehode, ktorá taktiež nie je v povinnej výbave vozidla, avšak účasníci nehody sú povinný ju na mieste vyplniť. Uľahčíte si tak množstvo času a starostí. Platí, že podpísaný a správne vyplnený originál správy dostáva vinník poistnej udalosti (doručí ho poisťovni do 15 dní) a kópiu dostane poškodený.HN/Radoslav Petrík
StoryEditor

Nová ešpézetka pre Bratislavu: Polícia spustila finálové hlasovanie

01.11.2018, 14:20
Autor:
klkl
Evidenčné čísla so skratkou BA sú už dávno minulosťou a čoskoro dôjde aj skratka BL.

Najprv BA, neskôr BL. Počet registrovaných vozidiel v hlavnom meste rastie, čo spôsobuje, že sa míňajú voľné evidenčné čísla. Tie so skratkou BA sú už dávno minulosť a čoskoro dôjde aj skratka BL. 

Vozidlá registrované v bratislavských okresoch tak prejdú už počas budúceho roka na novú skratku. Pre Bratislavu sú rezervované skratky BD, BE, BI a BT a práve jedna z nich sa začne už čoskoro používať.

O tom, ktorá to bude, rozhodujú ľudia v hlasovaní na facebookovom profile polície. V prvom kole sa rozhodovalo medzi skratkami BD a BE. Druhá menovaná značka postúpila do finále s náskokom takmer tritisíc hlasov.

​V druhom kole sa rozhodovalo medzi BI a BT. Do finálového hlasovania postúpila druhá menovaná značka.

Približne v polovici budúceho roka začnú v Bratislave jazdiť autá so skratkou BE alebo BT. Hlasovanie na policajnom Facebooku beží do 21. novembra.

Záložné skratky sú pripravené pre všetky krajské mestá. Banská Bystrica má po skratke BB pripravené BC a BK, Košice budú mať časom značky so skratkami KC a KI, Nitra prejde po NR na NI a NT, Prešov bude mať PV a PS, skratky pre Trenčín budú TC a TE, Trnava zas bude mať TA a TB a Žilina ZI a ZL. 

01 - Modified: 2024-04-13 09:30:00 - Feat.: - Title: Piknik v záhrade či prírodná galéria. Život v Bratislave nemusí byť drahý. Prinášame ti ZOZNAM miest, kde neminieš ani cent 02 - Modified: 2024-04-12 05:56:16 - Feat.: - Title: Vodiči sa zdržia na viacerých úsekoch v Bratislave 03 - Modified: 2024-04-12 07:58:00 - Feat.: - Title: Lovestream predstavil prvých tohtoročných headlinerov. Do Bratislavy príde Rita Ora, Dimitri Vegas & Like Mike či Tom Walker 04 - Modified: 2024-04-11 12:42:54 - Feat.: - Title: Jean-Michel Jarre vystúpi v Bratislave zadarmo s Brianom Mayom. Naše hlavné mesto bude na okamih najinteligentnejším na Zemi 05 - Modified: 2024-04-11 06:41:17 - Feat.: - Title: Doprava v hlavnom meste aj smerom do Bratislavy sa mierne spomaľuje, hlásia viaceré nehody
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
17. apríl 2024 01:32