StoryEditor

Nové informácie o vražde Kuciaka. Do prípadu môžu byť zapletení aj dvaja muži z Maďarska

29.10.2018, 12:16
Autor:
TASRTASRredred
Do vyšetrovania už bola zapojená aj maďarská polícia, ktorá vykonala domové prehliadky.

V prípade vyšetrovania vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martin Kušnírovej vyplávali na povrch nové informácie.

Do brutálnej vraždy môžu byť zapletení aj dvaja občania Maďarska. Informuje o tom portál Aktuality.sk s odvolaním sa na maďarský portál hvg.hu.

Pozrite si doteraz posledný brífing Generálneho prokurátora k vyšetrovaniu brutálnej vraždy:

Dvaja muži z Maďarska

Má ísť o muža zo Zebegény s iniciálami K. L., ktorý mal podľa vyšetrovateľov predať upravenú zbraň Tomášovi Szabóovi, ktorý je obvinený z vykonania úkladnej vraždy.

Do vyšetrovania už bola zapojená aj maďarská polícia, ktorá podľa portálu vykonala domové prehliadky v Budapešti, Kecskeméte a Zebegény, ale aj na iných miestach. Portál sa odvoláva na policajné dokumenty, ktoré má k dispozícii.

Druhým podozrivým je muž z Kecskemétu s iniciálami K. I. R. Aktuality píšu, že vyšetrovatelia prišli na to, že K. L. a Szabó spolu telefonovali, malo ísť o dohadovanie podrobností o predaji zbrane. Szabó ju mal kúpiť za tritisíc eur.

Telefonovali spolu tesne pred vraždou

Druhý podozrivý je v hľadáčiku polície preto, lebo s prvým podozrivým telefonoval tesne pred vraždou. Vražedná zbraň sa doteraz nenašla. Polícia oboch mužov zadržaných v Maďarsku vypočúvala niekoľko hodín.

Pre nedostatok dôkazov ich však prepustili. Počas domových prehliadok našli mobilné telefóny, počítače s príslušenstvom a zariadenia na prenos dát. Ich dôkladnejším vyšetrením sa môže potvrdiť spojitosť mužov s vraždou.

Z úkladnej vraždy sú momentálne obvinení štyria ľudia. Objednávateľkou vraždy mala byť Alena Zsuzsová, vykonávateľom Tomáš Szabó, ktorého mal na miesto činu priviezť Miroslav Marček a zo sprostredkovania je obvinený podnikateľ Zoltán Andruskó.

Práve on ako jediný spolupracuje s vyšetrovateľmi. Andruskó mal povedať, že vraždu si objednal Marian Kočner, ktorý sa dlhé roky pozná zo Zsuzsovou.

Kočner je momentálne vo väzbe v Leopoldove kvôli obvineniu z falšovania zmeniek.

Andruskó pred pár dňami vypovedal pred vyšetrovateľmi, že obvinení zvažovali aj vraždu bývalého ministra a súčasného advokáta rodiny Kuciakovcov Daniela Lipšica a elitného prokurátora Maroša Žilinku, ktorý dozoruje viaceré Kočnerove kauzy.

01 - Modified: 2024-04-20 13:03:32 - Feat.: - Title: Počet obvinených príslušníkov ozbrojených bezpečnostných zborov vlani stúpol 02 - Modified: 2024-04-19 20:14:18 - Feat.: - Title: Polícia oznámila totožnosť muža, ktorý sa zapálil pred súdom s Trumpom. Motivovali ho konšpirácie 03 - Modified: 2024-04-19 09:55:49 - Feat.: - Title: Slovensko a Taliansko by mohli uzavrieť dohodu o policajnej spolupráci 04 - Modified: 2024-04-17 14:28:48 - Feat.: - Title: Polícia upozorňuje na nárast podvodov na internete 05 - Modified: 2024-04-16 08:20:52 - Feat.: - Title: FOTO Deti bili reťazou a zamykali v izbách: Zatiaľ čo hladovali, rodičia sa im smiali. Slovenskom otriasol brutálny prípad
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 15:04