StoryEditor

Obvinený z vraždy Kuciaka vypovedal, že mali zvažovať aj vraždu Daniela Lipšica a elitného prokurátora

26.10.2018, 18:09
Autor:
TASRTASRlmlm
Daniel Lipšic je v súčasnosti právnym zástupcom rodiny Jána Kuciaka. Tieto informácie komentovať nechcel.

Marian Kočner a Alena Zsuzsová sa mali zaoberať aj vraždou bývalého ministra a súčasného advokáta Daniela Lipšica.

Informáciu priniesla Televízia Markíza s odvolaním sa na výpoveď Zoltána Andruskóa, ktorý je obvinený zo sprostredkovania vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírove a má spolupracovať s políciou.

​Práve od neho pochádza informácia, že vraždu Kuciaka si u Zsuzsovej objednal Kočner, ktorý je momentálne vo väzbe v Leopoldove za kauzu zmeniek.

Okrem Lipšica mali plánovať aj vraždu elitného prokurátora. Podľa denníka N ide o Maroša Žilinku. Pred časom sa objavila informácia, že zavraždiť chceli aj námestníka Generálnej prokuratúry Petra Šufliarskeho, ktorá už bola medializovaná. Žilinka významne posunul dopredu vyšetrovanie viacerých Kočnerových káuz.

Lipšic je v súčasnosti právnym zástupcom rodiny Jána Kuciaka. Lipšic tieto informácie komentovať nechcel.

"Priebežne komunikujeme, ale komunikáciu nebudem zverejňovať a nechám si ju pre seba. Ale komunikácia s vyšetrovateľmi a prokurátormi je priebežná."

Bývalý poslanec dodal, že koncom decembra, kedy sa vražda mala plánovať, žiadne ohrozenie necítil.

Ján Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk. Dvojicu mladých ľudí zavraždili 21. februára v ich dome vo Veľkej Mači. Za jeho vraždu zaplatil objednávateľ minimálne 70-tisíc eur.

Obvinené sú zatiaľ štyri osoby – Alena Zsuzsová., ktorá mala za objednávku vraždy zaplatiť, Tomáš Szabó, ktorý mal strieľať, Miroslav Marček, ktorý ho mal na miesto činu doviezť a Zoltán Andruskó ako sprostredkovateľ. Všetci štyria sú vo väzbe.

01 - Modified: 2024-01-13 13:14:02 - Feat.: - Title: Lipšic zahladzuje niektoré kauzy bývalej koalície. Je v konflikte záujmov, tvrdí Michelko z SNS 02 - Modified: 2023-12-04 18:21:26 - Feat.: - Title: Lipšic: Nechcú vymeniť mňa, na to by im stačila rýchla zmena zákona o mojom odvolaní 03 - Modified: 2023-11-05 14:05:41 - Feat.: - Title: Najnebezpečnejšia krajina pre novinárov: Na Filipínach počas vysielania zastrelili rozhlasového moderátora 04 - Modified: 2023-05-22 13:37:58 - Feat.: - Title: Advokát Kubina: Hlavný problém rozsudku je už v prvej vete. Čakali, že Zsuzsová pošle Kočnerovi faktúru? 05 - Modified: 2023-05-19 16:07:41 - Feat.: - Title: Rodiny zavraždeného novinára a jeho snúbenice nerozumejú verdiktu súdu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 12:29