StoryEditor

Pavel Hapal chystá radikálne zmeny v realizačnom tíme. Šéf futbalu prezradil, koľko bude tréner zarábať

24.10.2018, 10:55
Autor:
TASRTASRredred
Slovenský futbalový zväz má v prípade postupu na šampionát opciu na predĺženie kontraktu. Hapal nahradil Jána Kozáka a stal sa prvým zahraničným koučom národného tímu.

Nový tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Pavel Hapal bude zarábať 15-tisíc eur mesačne. V prípade postupu na šampionát bude cieľová prémia pre trénera 200-tisíc eur.

Podmienky zmluvy prezradil šéf futbalu Ján Kováčik na brífingu.

Opcia k zmluve

Slovenský futbalový zväz má v prípade postupu na šampionát opciu na predĺženie kontraktu. Hapal nahradil Jána Kozáka a stal sa prvým zahraničným koučom národného tímu.

Výkonný výbor SFZ schválil menovanie Hapala v pondelok na mimoriadnom zasadnutí, na ktorom zaňho hlasovalo deväť prítomných členov, jeden sa zdržal. Jeho asistentom bude opäť Oto Brunegraf, s ktorým spolupracuje od roku 2007 vrátane angažmánov pri národnom mužstve do 21 rokov a v Sparte Praha.

Aj obsadenie ostatných postov v realizačnom tíme bude plne v kompetencii nového trénera. Hapal povedal, že v ňom chystá radikálne zmeny. Rozhodol sa presunúť k sebe do A-tímu celý realizačný tím z jeho bývalej 21-ky.

"Keď som sa dozvedel, že môžem byť trénerom reprezentácie SR, najskôr som tomu neveril. Môžem len prislúbiť, že urobím všetko preto, aby sme tešili fanúšikov slovenského futbalu. Času veľa nie je. Začali sme pracovať už od utorka. Oslovili sme skúsených hráčov a naplánovali sme za nimi výjazd. Najprv pôjdeme za Marekom Hamšíkom. Kompetencie ohľadom realizačného tímu sú moje. Vezmem si k sebe celý tím z 21-ky. Plus bude doplnený troma ľudmi. Budeme mať dvoch trénerov brankárov," uviedol Hapal po uvedení do funkcie.

Osloví aj Stocha

V hráčskom kádri Hapal momentálne neplánuje radikálnu obmenu, najväčšia zmena tak bude v zložení realizačného tímu: "Bude dôležité, aby sme sa spoznali čo najrýchlejšie, a aby bola symbióza taká, aby sa hráči radi vracali do národného tímu. Každý tréner chce hrať ofenzívne a sila tohto mužstva je práve v ofenzíve."

Nový kouč potvrdil, že osloví aj Miroslava Stocha, ktorý sa v najcennejšom drese nepredstavil od EURO 2016 vo Francúzsku:

"Už som s ním telefonoval, chcem sa s ním stretnúť a rozobrať situáciu, ktorá bola a ktorá môže nastať. Môže sa stať opäť členom národného tímu," povedal Hapal. Otázku prípadného návratu Stocha už konzultoval s prezidentom SFZ Jánom Kováčikom, ktorý dodal:

"Každý človek v živote má dostať druhú šancu, ja som ju dostal možno dva, tri razy v živote, takže viem, o čom hovorím. Trénerovi som povedal, že to je jeho v kompetencii. My vyberáme trénerov, tréneri vyberajú hráčov. Tak to je a tak to bude v budúcnosti."

Správu budeme aktualizovať.

01 - Modified: 2024-04-12 11:49:23 - Feat.: - Title: Hráči z KHL nepôjdu na hokejový šampionát do Česka. Zväz tvrdí, že nie sú k dispozícii 02 - Modified: 2023-10-22 09:13:08 - Feat.: - Title: Slováci dúfajú pred MS v historickú medailu. Bez vysokých ambícií tam ani nemusíme cestovať, burcuje kapitán 03 - Modified: 2023-09-08 21:28:06 - Feat.: - Title: Snaživý výkon, frustrovaný Ronaldo i náznaky moderny od Calzonovho výberu. Čo ukázal duel proti Portugalsku? 04 - Modified: 2023-07-27 13:22:11 - Feat.: - Title: Martikán ako cudzinec? Mojou hlavnou motiváciou je, že chcem ešte jazdiť, tvrdí olympijský šampión 05 - Modified: 2023-06-23 12:50:06 - Feat.: - Title: Šéftréner SAZ Radoslav Dubovský hodnotí vystúpenie slovenskej výpravy v II. divízii ME družstiev v Chorzówe v rámci Európskych hier
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 16:07