StoryEditor

Danko prehovoril o rigoróznej práci: Jedna kópia mi zmizla, stal som sa obeťou komplotu

24.10.2018, 10:23
Autor:
lmlm
Šéf parlamentu opätovne vylúčil, že by svoju rigoróznu prácu nerobil sám a že by ju neobhajoval.

Šéf parlamentu Andrej Danko tvrdí, že mu zmizla jedna kópia jeho rigoróznej práce. Povedal to v rozhovore pre Nový Čas. Danko povedal, že po tom ako sa táto téma objavila, požiadal kolegu, aby aby sa pozrel do databázy.

"Poprosil som kolegu, aby pre istotu pozrel databázu prác v Banskej Bystrici. Ale tam nebola žiadna práca s menom Andrej Danko. Po niekoľkodňovom pátraní v databázach mi kolega oznámil, že podobná práca tej mojej je registrovaná pod menom Juraj Danko," povedal šéf SNS.

​Pokračoval, že sa ho spýtal na počty, alebo bola tam len jedna kópia.

"Neviem kto sa k nej dostal, kto s ňou čo robil. Len viem, že niekto má záujem hodiť na mňa mediálnu špinu. Čakám, čo bude ďalej robiť fakulta aj škola. Ja som nič zlé neurobil Pre mňa je dôležité, či som splnil všetky zákonné povinnosti na užívanie titulov Mgr. a JUDr.," vysvetlil Danko.

Šéf parlamentu tvrdí, že v niektorých katedrách chýba aj polovica prác. "Ja som 20 rokov svoju prácu nevidel. Ak sa niečo stratilo, ja som o tom vedieť nemohol."

Danko zopakoval, že prácu nemôžete utajiť. 

Môžete obmedziť možnosti s jej nakladaním v rozsahu príslušnom podľa zákona pred 20 rokmi. Keďže mi v tejto veci nesedelo viacero bodov tušil som, že som sa stal len obeťou obyčajného komplotu. Poprosil som v telefonáte dekana a následne aj rektora, aby zvážili politické hry, ktoré sa hrajú. Aby zvážili nakladanie s prácou, aby sa nestalo, že mi zmizne i druhá a teda už len jediná kópia. Nežiadal som od nich nič iné, len to, aby bola táto práca posudzovaná v zmysle zákona platného pred 20 rokmi," povedal Danko.

Opätovne vylúčil, že by svoju rigoróznu prácu nerobil sám a že by ju neobhajoval.

"Svoju rigoróznu prácu som odovzdal pred 20 rokmi v dvoch výtlačkoch do Banskej Bystrice. Tému na prácu mi zadali v Bratislave v roku 1999. Časť mojich pedagógov prešla do Banskej Bystrice a ja som juz išiel obhajovať tam. Je na to dostatočný počet pedagógov, svedkov, dokumentov."

01 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 02 - Modified: 2024-04-18 09:29:58 - Feat.: - Title: Ide o významný posun. Dôchodcovia ocenili návrh SNS ohľadom prenosu rekreačných poukazov seniorom 03 - Modified: 2024-04-18 11:20:24 - Feat.: - Title: VIDEO Huliak chce dokázať, že CO2 prospieva rastlinám. Zapálil si cigaru v priestoroch parlamentu, je to však zakázané 04 - Modified: 2024-04-13 11:16:30 - Feat.: - Title: Pre Slovensko by bolo najlepšie, keby bol šéfom Národnej rady Danko, vyhlásil Fico 05 - Modified: 2024-04-13 09:55:50 - Feat.: - Title: Návrh z dieľne SNS: Poslanci chcú, aby mohli zamestnanci rekreačný poukaz preniesť na rodiča
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 15:27