StoryEditor

Pri nehode vyrazili airbagy, praskli okná. Pellegrini na dnešnú cestu nikdy nezabudne

23.10.2018, 10:47
Autor:
TASRTASRredred
Predseda vlády absolvoval vyšetrenie, ktoré mu diagnostikovalo možné ľahké podvrtnutie chrbtice.

Premiér Peter Pellegrini mal cestou na výjazdové rokovanie vlády v Kežmarku dopravnú nehodu. Na ceste medzi Popradom a Veľkou Lomnicou skočil menší jeleň na vládnu limuzínu.

​​Informuje o tom televízia Joj na svojom webe. Pellegrini potvrdil, že mal nehodu, na svoj program v Kežmarku prišiel však načas.

Ako uviedol, na dnešnú cestu "nezabudne". Vysvetlil, že pri presune do Kežmarku im priamo na vozidlo skočil jeleň. "Zaregistroval som veľkú ranu, ktorá smerovala na predný čelný stĺpik vozidla. Vyrazili airbagy, praskli okná. Vodič zareagoval veľmi dobre, vozidlo zbrzdil. Nezišli sme z cesty. S nikým sme sa nezrazili. Následne som prestúpil do druhého sprievodného vodidla," priblížil.

​Pri nehode sa ľahko zranil vodič, ktorého ošetrili na mieste, prevoz do nemocnice nebol nutný. ​Po príchode do Kežmarku premiér pokračoval v rokovaniach, po skončení konferencie navštívil zdravotnícke zariadenie.

Vyšetrenie ukázalo, že Pellegrini je po nehode, zdravotne v poriadku. Potvrdil to po vyšetrení v popradskej nemocnici. Išlo o jeho prvú dopravnú nehodu vo funkcii ústavného činiteľa.

„Vyšetrenie nepreukázalo nič vážne, môže ísť len o ľahké podvrtnutie chrbtice. Vyfasoval som golier, ktorý si mám založiť, keď cestujem v aute a prípadne ďalších niekoľko dní, kým sa mi to ustáli. Iné zranenia CT neodhalilo," povedal Pellegrini.

Doplnil, že počas jazdy on ani vodič nestihli zaregistrovať, že sa k autu blíži jeleň a nehode sa nedalo predísť. „Naozaj si na cestách musíme dávať všetci pozor. Stret so zverou je veľmi nepríjemný. Ďakujem Bohu, že sme toho jeleňa netrafili o trošku neskôr, keď už by bol na kapote a cez čelné sklo sa mohla stať väčšia tragédia," uzavrel s tým, že na utorkové rokovanie vlády nezabudne veľmi dlho.

Podľa hovorkyne Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Aleny Krčovej záchranári na mieste ošetrili ľahko zraneného muža. "Jeho zdravotný stav si nevyžadoval prevoz do nemocničného zariadenia," povedala.

01 - Modified: 2024-04-15 15:25:58 - Feat.: - Title: Bugár v HNtelevízii: Korčok si to u Maďarov pokazil dávno pred voľbami. Stačiť mohlo jedno vyjadrenie starostu 02 - Modified: 2024-04-14 08:10:34 - Feat.: - Title: Som hlboko znepokojený, reaguje Pellegrini na iránsky útok na Izrael. Chce hľadať mierové riešenie 03 - Modified: 2024-04-13 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Fico spustil kritiku na všetky strany. Šimečka ho vyzval, aby prestal okolo seba kopať 04 - Modified: 2024-04-13 07:51:18 - Feat.: - Title: Vážna dopravná nehoda: V Košiciach sa zrazili dve autá, zranených je osem ľudí 05 - Modified: 2024-04-12 08:29:23 - Feat.: - Title: Koalícia nerokuje o výmenách rezortov, iba o poste šéfa parlamentu, odkazuje Pellegriniho Hlas
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 06:32