StoryEditor

Lipšic sa ohradil voči obvineniam Petra Tótha. Podáva na neho trestné oznámenie

23.10.2018, 09:10
Autor:
TASRTASRredred
Peter Tóth včera napísal, že Lipšic vynáša novinárom informácie zo spisu k vražde novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martin Kušnírovej.

Advokát a bývalý politik Daniel Lipšic podáva trestné oznámenie za ohováranie na bývalého novinára Petra Tótha. Uviedol to v statuse na sociálnej sieti. Tóth včera napísal, že Lipšic vynáša novinárom informácie zo spisu k vražde novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martin Kušnírovej. Lipšic sa voči týmto obvineniam ohradil.

"Nikdy som z vyšetrovacieho spisu novinárom nevyniesol žiadnu informáciu. O výpovedi Petra Tótha som nemal ani len vedomosť. Práve naopak - od začiatku vyšetrovania som opakovane upozorňoval dozorujúcich prokurátorov na úniky informácií," píše Lipšic.

​Dodáva, že komunikoval s novinármi, aby zistené informácie nezverejňovali, aby tým nebolo ohrozené vyšetrovanie úkladnej vraždy. Lipšic ďalej tvrdí, že považuje za škandalózne, keď ľudia blízki Mariánovi Kočnerovi, akým je Peter Tóth, dnes podsúvajú do verejného priestoru klamstvá.

"Pokračujú tak v kampaniach, ktoré organizoval a financoval Marián K. Títo istí ľudia pritom po vražde šírili informácie, že za vraždou bol možno pokus o vládny prevrat, resp. že vražda vôbec nemusela súvisieť s prácou Jána Kuciaka," pokračuje advokát.

Bývalému šéfovi kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby Tóthovi mal podnikateľ Marian Kočner minimálne pol roka platiť za sledovanie viacerých novinárov. Informoval o tom v pondelok (22. 10.).

Denník N s tým, že Tóth mal o tom vypovedať na polícii, ktorej sa sám prihlásil po zadržaní podozrivých z vraždy Kuciaka a jeho snúbenice.

Tóth tieto informácie odmietol a tvrdí, že denník klame a skresľuje informácie. Zdrojom novinárky mohol byť podľa Tótha advokát poškodených Lipšic.

Tvrdí, že výpoveď s jeho menom a podpisom vo vyšetrovacom spise nie je a jeho priznanie neexistuje.

01 - Modified: 2024-03-05 11:07:45 - Feat.: - Title: Kočner žiadal odškodné 100-tisíc eur. Vo verdikte mu súd v Luxemburgu priznal len zlomok 02 - Modified: 2024-01-13 13:14:02 - Feat.: - Title: Lipšic zahladzuje niektoré kauzy bývalej koalície. Je v konflikte záujmov, tvrdí Michelko z SNS 03 - Modified: 2023-12-04 18:21:26 - Feat.: - Title: Lipšic: Nechcú vymeniť mňa, na to by im stačila rýchla zmena zákona o mojom odvolaní 04 - Modified: 2023-11-05 14:05:41 - Feat.: - Title: Najnebezpečnejšia krajina pre novinárov: Na Filipínach počas vysielania zastrelili rozhlasového moderátora 05 - Modified: 2023-10-02 09:21:14 - Feat.: - Title: Myslel som, že návrat Fica ľudia nedovolia, hovorí otec zavraždeného novinára Kuciaka
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 15:12