StoryEditor

Nesrovnal predstavil svoje plány. Desať bodov, ktoré majú zlepšiť Bratislavu

22.10.2018, 10:25
Autor:
TASRTASRredred
Nesrovnal hovoril aj o dokončení električkovej trate v Petržalke až na Janíkov dvor, kde bude aj záchytné parkovisko.

Primátor Bratilavy dnes predstavil desať bodov, ktoré maju podľa neho zlepšiť Bratislavu. Medzi najväčšie priority zaradil cesty a cyklocesty, zaviazal dokončením cestných radiál.

Počas ďalšieho volebného obdobia plánuje opraviť ďalších 250 kilometrov ciest.

Nesrovnal hovoril aj o dokončení električkovej trate v Petržalke až na Janíkov dvor, kde bude aj záchytné parkovisko.

Primátor prezradil, že Bratislava bude pokračovať v nákupe nových autobusov a električiek. Zopakoval plány o bezplatnej MHD pre všetkých dôchodcov a pre doprovod detí do troch rokov.

Sľubuje navýšiť kapacity pre seniorov v sociálnych zariadeniach a v oblasti kultúry počíta s projektom mestského divadla. "Chcem, aby v Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava bola zriadená mestská regulárna scéna – mestské divadlo. Chcem, aby aj Bratislava mala svoju stálu divadelnú scénu," podotkol.

Nesrovnal chce spustiť parkovaciu politiku, dokončiť projekty záchytných parkovísk a parkovacích domov, pokračovať v obnove zanedbaných verejných priestranstiev a rekonštrukcii historických pamiatok, napríklad Michalskej veže. Deklaruje zriadenie mestského komunálneho podniku.

"Chcem, aby sa Bratislava o svoju čistotu, zeleň a cesty starala sama," spresnil. Sľubuje tiež posilnenie bezpečnosti v Bratislave, a to zlepšením financovania mestskej polície či dobudovaním integrovaného kamerového systému.

Primátorom Bratislavy chce byť deväť mužov a jedna žena. Medzi nezávislými kandidátmi sú okrem Nesrovnala aj bývalý generálny riaditeľ RTVS Václav Mika, autor i organizátor Korunovačných slávností v Bratislave Miroslav Vetrík a súčasná viceprimátorka hlavného mesta Iveta Plšeková.

Na bratislavského primátora kandidujú aj architekt a hudobník Matúš Vallo, ktorý má podporu mimoparlamentných strán SPOLU – občianska demokracia a Progresívne Slovensko, advokát Jaroslav Brada, ktorý je kandidátom Strany moderného Slovenska, a s podporou mimoparlamentnej strany NAJ - nezávislosť a jednota i Strany mladých ľudí o hlasy voličov zabojuje Viktor Béreš.

Jediným spoločným kandidátom opozície - OĽaNO, SaS, Sme rodina, KDH, NOVA, Zmena zdola a OKS na primátora Bratislavy je súčasný starosta Vajnôr Ján Mrva. S podporou Slovenskej ľudovej strany Andreja Hlinku kandiduje na šéfa bratislavskej samosprávy Andrej Trnovec a s podporou Slovenskej národnej jednoty - strany vlastencov Roman Ruhig.

Zmluva s Bratislavčanmi Zmluva s Bratislavčanmi HNtelevízia

01 - Modified: 2024-04-13 09:30:00 - Feat.: - Title: Piknik v záhrade či prírodná galéria. Život v Bratislave nemusí byť drahý. Prinášame ti ZOZNAM miest, kde neminieš ani cent 02 - Modified: 2024-04-12 05:56:16 - Feat.: - Title: Vodiči sa zdržia na viacerých úsekoch v Bratislave 03 - Modified: 2024-04-12 07:58:00 - Feat.: - Title: Lovestream predstavil prvých tohtoročných headlinerov. Do Bratislavy príde Rita Ora, Dimitri Vegas & Like Mike či Tom Walker 04 - Modified: 2024-04-11 12:42:54 - Feat.: - Title: Jean-Michel Jarre vystúpi v Bratislave zadarmo s Brianom Mayom. Naše hlavné mesto bude na okamih najinteligentnejším na Zemi 05 - Modified: 2024-04-11 06:41:17 - Feat.: - Title: Doprava v hlavnom meste aj smerom do Bratislavy sa mierne spomaľuje, hlásia viaceré nehody
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 12:10