StoryEditor

Pellegrini získal novú posilu. Muža, ktorý urobil zo značky Hugo Boss svetovú firmu

16.10.2018, 16:30
Poradcom premiéra Petra Pellegriniho v oblasti marketingu bude Peter Littmann.

Pozdvihol značku Hugo Boss na svetovú úroveň, teraz bude radiť slovenskému premiérovi. Peter Pellegrini na svojom oficiálnom facebookovom účte oznámil, že členom jeho "Rady múdrych" bude marketingový expert Peter Littmann.

"Žije desiatky rokov v zahraničí, no jeho srdce je stále doma na Slovensku. Práve preto, aby priniesol svetové skúsenosti do svojej vlasti je Peter Littmann ďalším členom môjho expertného tímu "Rady múdrych"," piše sa o Littmannovi v statuse na Pellegriniho účte. "Jeho zásluhou je zo značky Hugo Boss celosvetový pojem."

Z maličkej firmy urobil svetovú

Littmann prežil mladosť na Slovensku, v roku 1968 emigroval do Nemecka, kde sa o 25 rokov stal generálnym riaditeľom spoločnosti Hugo Boss. Bol členom predstavenstiev významných nemeckých spoločností, napríklad aj Mercedesu.

Za najväčšie víťazstvo počas šéfovania spoločnosti Hugo Boss považuje to, "že sme z maličkej nemeckej firmy urobili svetovú firmu," povedal v rozhovore pre denník Pravda ešte v roku 2013.

Rada má päť členov

Expertný poradný tím, ako znie oficiálny názov "Rady múdrych", má piatich členov. Predstavení boli zatiaľ okrem Littmanna ďalší traja.

Prostredníctvom sociálnej siete už skôr Pellegrini informoval, že ekonomickým expertom v "Rade múdrych" je Vladimír Baláž, známy ekonómom pôsobiaci v Slovenskej akadémii vied.

V oblastiach školstva a zdravotníctva bude predsedovi vlády radiť prognostička a analytička Alena Sábelová, generálna riaditeľka sekcie riadenia investícií na Úrade podpredsedu vlády pre investície a informatiku.

Majú pomáhať pri tvorbe vízie

Kariérny diplomat a bývalý slovenský veľvyslanec v Spojených štátoch Peter Kmec sa bude v rade zaoberať zahraničnou politikou. Piatym členom, ktorého meno však ešte oficiálne oznámené nebolo, by mal byť prezident skupiny Matador Štefan Rosina.

Expertný tím má predsedovi vlády pomáhať pri formovaní dlhodobej vízie Slovenska. Premiér totiž chce, ako tvrdí, vidieť Slovensko "v širšom kontexte, čase a priestore." "A preto okrem svojich poradcov pre dennodennú agendu vytváram na úrade predsedu vlády Slovenskej republiky špeciálny tím," vysvetlil.

01 - Modified: 2024-04-19 15:30:00 - Feat.: - Title: Hviezdny zámer Šimkovičovej: Bude z dupnutia Hlasu nakoniec len vírenie prachu? 02 - Modified: 2024-04-16 07:53:30 - Feat.: - Title: Prieskum: Najdôveryhodnejším politikom je Pellegrini, porazil aj Čaputovú. Najmenej ľudí verí Matovičovi 03 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 04 - Modified: 2024-04-15 15:25:58 - Feat.: - Title: Bugár v HNtelevízii: Korčok si to u Maďarov pokazil dávno pred voľbami. Stačiť mohlo jedno vyjadrenie starostu 05 - Modified: 2024-04-14 08:10:34 - Feat.: - Title: Som hlboko znepokojený, reaguje Pellegrini na iránsky útok na Izrael. Chce hľadať mierové riešenie
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 09:33