Facebook/Polícia Slovenskej republiky
StoryEditor

NAKA zasahuje na západnom Slovensku. Akcia má súvisieť aj s výstavbou bratislavského obchvatu

15.10.2018, 09:30
Autor:
klklTASRTASR
Na výstavbu obchvatu sa má nelegálne vyvážať odpad.

Prílušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) dnes v ranných hodinách prehľadávali dom v Limbachu, následne sa presunuli na skládku v Moste pri Bratislave.

Informácie priniesol spravodajský portál televízie Markíza. 

Zásah má súvisieť s envirokriminalitou a vývozom nelegálneho odpadu. Ten má smerovať na skládku ale aj pod práve budovaný obchvat D4. 

Polícia v júli začala v prípade údajného vývozu nebezpečnej kontaminovanej zeminy z areálu bývalej autobusovej stanice na bratislavských Mlynských nivách na stavbu diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7 trestné stíhanie vo veci neoprávneného nakladania s odpadmi.

Konzorcium, ktoré obchvat stavia, v minulosti deklarovalo, že materiál používaný na stavbu disponuje platnými certifikátmi kvality a že prechádza prísnymi kritériami posúdenia vhodnosti jeho použitia na výstavbu vrátane podmienky nulovej kontaminácie zeminy.

Podnety, ktoré upozorňujú na používanie nebezpečného stavebného materiálu pri výstavbe D4 a R7, sa týkajú údajného vývozu kontaminovanej zeminy z bratislavských Nív na úsek stavby v okolí Podunajských Biskupíc a Ivanky pri Dunaji.

Podozrenie je aj na používanie nebezpečného stavebného materiálu a stavebného odpadu pri výstavbe obchvatu v okolí Jarovského ramena. V oboch prípadoch už koná SIŽP a aj polícia.

Podľa informácií, ktoré priniesol Glob.sk má polícia zasahovať vo firme NDD, ktorej konateľom je Michal Grebeči. Ten má v regióne viacero firiem špecializujúcich sa na likvidáciu odpadu. Podľa Globu má figurovať vo viacerých prípadoch nelegálnych skládok. V minulosti pôsobil aj v spoločnosti Vassal-EKO, ktorá prevádzkuje skládku v Podunajských Biskupiciach a jej súčasný konateľ sedí vo väzbe.

Skládka v Podunajských Biskupiciach: 

Správu budeme aktualizovať.

01 - Modified: 2024-04-05 21:04:57 - Feat.: - Title: NAKA pokročila v kauze únosu Vietnamca: Obvinila osem ľudí, je medzi nimi aj Ficov bývalý poradca 02 - Modified: 2024-04-05 10:56:31 - Feat.: - Title: Súd zamietol návrh na neodkladné opatrenie v prípade vyšetrovateľov NAKA, informuje rezort Šutaja Eštoka 03 - Modified: 2024-03-30 10:30:00 - Feat.: - Title: Británia ako skládka toxických látok. Po brexite nemajú na ich reguláciu peniaze ani odborníkov 04 - Modified: 2024-03-21 17:42:55 - Feat.: - Title: Sklz v strede Slovenska. Na diaľnici už teraz mali byť autá, šéf Doprastavu pre HN prezradil reálny dátum 05 - Modified: 2024-03-20 13:16:43 - Feat.: - Title: Minister vnútra by chcel reformu NAKA zrealizovať v najbližších mesiacoch
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 14:39