Podpredseda SaS Ľubomír GalkoTASR/J. Kotian
StoryEditor

Galko: Smer by si mal doštudovať, čo je štátny prevrat. Chcú len odkloniť pozornosť od seba

07.10.2018, 13:04
Autor:
TASRTASRredred
Opozičný poslanec Ľubomír Galko vyjadril presvedčenie, že Robert Fico patrí k organizovanému zločinu.

Vyšetrovanie vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky vylúčilo, že by za ňu niesla zodpovednosť strana Smer-SD a jej predseda Robert Fico prostredníctvom prepojenia medzi úradom vlády a mafiou. V diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 to vyhlásil podpredseda Smeru-SD a poslanec NR SR Juraj Blanár, ktorý odmietol znevažovanie práce polície a vyzval, aby jej občania dôverovali.

"Táto verzia je nateraz vylúčená," povedal Blanár na margo tvrdení o zodpovednosti jeho strany za kauzu vraždy novinára. Odvolal sa pritom na tlačovú konferenciu generálneho prokurátora. "Ani jedna zmienka nebola na túto tému povedaná," skonštatoval s tým, že je logické, že Smer-SD zaujal takéto stanovisko.

Blanár vyjadril úctu vyšetrovateľom a kriminalistom, prokurátorom aj zahraničným expertom, ktorí dokázali za sedem mesiacov dostať do väzby štyroch potenciálnych páchateľov.

Opozičný poslanec Ľubomír Galko (SaS) pokladá za legitímnu otázku, odkiaľ vedel Fico o vylúčení nejakej verzie.

"Možnosti sú len dve, prvá je, že pokračuje v zneužívaní právomocí verejného činiteľa, ako to robil, keď bol premiérom," myslí si Galko s tým, že druhou možnosťou je Ficova snaha odpútať pozornosť od strany Smer-SD. "Pretože strana Smer je zodpovedná za to všetko, čo sa tu stalo," vyhlásil.

Galko: Smer nechal Slovensko prerásť do kriminálnych štruktúr 

Galko vyjadril ľútosť nad tým, že boli zmarené dva ľudské životy a že bol zavraždený novinár len preto, že odkrýval organizovaný zločin prepojený na stranu Smer.

"Smer nechal Slovensko prerásť do kriminálnych štruktúr. Treba si pripomínať o čom Ján Kuciak písal, boli to kauzy Smeru," hovorí Galko. 

Podľa Blanára bola vražda "brutálne zneužitá" proti súčasnej vláde, jej predsedovi a proti strane Smer-SD. "Vy tu šírite neustále nenávisť, vyjadrujete súdy a nectíte vôbec prezumpciu neviny," odkázal Galkovi. Podľa Blanára dostali ľudí pri protestoch do ulíc aj nepodložené tvrdenia o prepojení vlády s mafiou.

"Smer by si mal doštudovať, čo je štátny prevrat. Sú to len paranoidné reči Roberta Fica. Je to marketingový ťah, ako odkloniť od seba pozornosť," reagoval Galko.

Blanár: Spomeňme si, kto raňajkoval a kávičkoval s pánom Kočnerom?

Galko vyjadril presvedčenie, že Fico patrí k organizovanému zločinu, o čom podľa neho svedčí, že pri vzniku strany zohnal peniaze "vlastnou hlavou" od oligarchov. Pripomenul, že Kuciak písal o talianskej mafii na úrade vlády, rozkrádaní eurofondov a agrodotácií.

"Z posledných 50 článkov napísal viac ako polovicu o Marianovi Kočnerovi, ktorý sa tu posledných desať rokov beztrestne potuluje za výdatného krytia strany Smer," tvrdí poslanec SaS.

Blanár oponoval poukázaním na prepojenie predsedu SaS Richarda Sulíka s Kočnerom. "Spomeňme si, kto raňajkoval a kávičkoval s pánom Kočnerom, nielen ako predseda strany SaS, ale ako druhý ústavný činiteľ a rozprával sa o generálnom prokurátorovi?" spýtal sa. Vyjadril tiež názor, že vyjadrenie Smeru-SD po zverejnení výsledkov vyšetrovania vraždy odzrkadľovalo aj to, že "tu bola snaha o zosadenie tejto vlády".

Blanár vyzval na dôveru k poctivej práci polície, ktorá je podľa neho spochybňovaná. Podľa Galka sa dôvera k polícii zvýši, ak ľudia uvidia, že sa každý zločin vyšetruje razantne, bez ohľadu na to, kto je v ňom "namočený".

01 - Modified: 2024-04-16 13:32:21 - Feat.: - Title: Poslanec SaS kritizuje, že rezort zahraničia riadi Fico a nie Blanár: Zaujíma ho len právo veta krajín EÚ 02 - Modified: 2024-04-16 12:24:37 - Feat.: - Title: Fico: V Prahe bol pripravovaný rozpad V4, Fialovi sme v Michalovciach nastavili zrkadlo 03 - Modified: 2024-04-11 17:33:58 - Feat.: - Title: Slovensko podporí mierovú konferenciu, ktorá sa uskutoční na žiadosť Ukrajiny, tvrdí Blanár 04 - Modified: 2024-04-10 19:56:15 - Feat.: - Title: Blanár ocenil dialóg a spoluprácu slovensko-maďarskej komisie pre menšiny napriek nezhodám 05 - Modified: 2024-04-08 06:57:08 - Feat.: - Title: Aliancia v parlamente výrazné mení pomer síl, Ficova vláda by s ňou mala ústavnú väčšinu (najnovší prieskum)
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 22:11