StoryEditor

Má obrovské dlhy a drahé autá. Kto je záhadná žena, ktorá je obvinená z objednania vraždy Kuciaka?

03.10.2018, 14:08
Polícia aktuálne preveruje prepojenie Zsuzsovej na podnikateľa Mariána Kočnera.

Obvinenou z objednania vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice je žena, ktorej meno sa objavuje v niekoľkých firmách s talianskymi podnikateľmi. Po firmách ostali veľké dlhy.

Prekladateľka z taliančiny napriek tomu jazdila v drahých autách.

Najzáhadnejšou ženou prípadu je Alena Zsuzsová z Komárna. Nie je jasné čím sa živila, no v poslednej dobe jazdila na tmavom Range Roveri za asi 80-tisíc eur.

Tri spoločnosti s Talianmi

Predtým pôsobila ako konateľka v troch firmách s talianskymi podnikateľmi. Jednu, s názvom Ergo Kit, predali maďarskému podnikateľovi a dve z týchto firiem už neexistujú, ostali však po nich tisícové dlhy na daniach.

"Aktuálny dlh na daniach Finančnej správe je viac ako 200-tisíc eur," vyplýva zo spisu, ktorý má MF Dnes k dispozícii. Všetky tri firmy sa zaoberali nábytkárskou výrobou a zároveň obchodom s galantériou a obuvou.

​Z eseročky, ktorá ako jediná stále funguje, sa Zsuzsová stiahla už v roku 2007. Dnešným majiteľom je Maďar zo Székesfehérváru - Tibor K.

Podľa medializovaných informácií Zsuzsovú poznali susedia ako prekladateľku. Väčšina tlmočníkov na Slovensku však je združená v Asociácii tlmočníkov a prekladateľov, tam ale o nej nič nevedia.

Aby tak obvinená žena mohla tlmočnícke služby poskytovať, museli by mať agentúru na úradné preklady dokumentov. V tom prípade by museli byť evidovaná v zozname znalcov, tlmočníkov či prekladateľov na rezorte spravodlivosti. Tam však jej meno rovnako nefiguruje.

Vôbec najstaršou firmou, v ktorej Zsuzsová figurovala, bola Danobia, založená v roku 1994. Patrila dvoma Talianom - Gaia M. a Remove S. z talianskej Lombardie. Bola v nej konateľkou.

Vzťah s kontroverzným podnikateľom

Polícia aktuálne preveruje prepojenie Zsuzsovej na podnikateľa Mariána Kočnera. Objavili sa informácie, že práve on by mal byť krstným otcom jej pätnásťročnej dcéry.

Prepojenie údajnej objednávateľky vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice, na Kočnera sa skloňuje už od jej zatknutia minulý piatok v Komárne.

Alena Zsuzsová. mala u Kočnera pracovať ako tlmočníčka. Ten to odmieta.

"Nikdy nezamestnával žiadnu tlmočníčku ani tlmočníka. Taktiež nikdy neobchodoval so žiadnymi talianskymi firmami. V meste Komárno bol len raz v živote a to pred rokom 1989," uviedol jeho právny zástupca Martin Pohovej pre televíziu Joj, keďže Kočner momentálne sedí vo väzbe za kauzu zmenky.

Krstný otec mal byť Kočner

Kočner vyvrátil aj tvrdenia, že by mal byť krstným otcom jej pätnásťročnej dcéry. "Môj klient prehlasuje, že ako krstný otec je uvedený len na dvoch krstných listoch. Obe deti sú mužského pohlavia a dnes majú viac ako 30 rokov," doplnil jeho právny zástupca.

Pre televíziu Joj mama Aleny vysvetľovala, ako mohol omyl s krstným otcom vzniknúť. "Boli na lyžovačne zo školy a on išiel po ňu, lebo Alenka tam nevedela vyjsť autom. A on povedal, aby ho nevolala pán Kočner, ale predstavil sa ako krstný otec," tvrdí mama obvinenej.

Podľa nej nie je jej vnučka ani pokrstená. Z tohoto príbehu však vyplýva, že Alena Zsuzsová sa s podnikateľom poznala, ten ich známosť nepoprel.

Žena si podľa vyšetrovateľov mala objednať vraždu mladého novinára Jána Kuciaka. Vrahovi Tomášovi Szabóvi a pomocníkom Miroslavovi Marčekovi a Zoltánovi Andruskóvi mala zaplatiť 70-tisíc eur, pritom 20-tisíc malo byť formou odpustenia dlhu Andruskóvi.

Elitné komando Zsuzsovú zatklo posledný októbrový piatok v Komárne, kde žila so svojou dcérou a mamou. V prípade dokázania viny, jej za objednávku úkladnej vraždy hrozí doživotné väzenie. 

01 - Modified: 2018-10-03 11:39:58 - Feat.: 0 - Title: Advokát Kušnírovcov o Kočnerovom prevoze: Je to znak profesionality
01 - Modified: 2024-04-17 08:43:16 - Feat.: - Title: Odchádzajú prokurátori, ktorí dozorovali prípad vraždy Jána Kuciaka 02 - Modified: 2024-04-17 15:30:00 - Feat.: - Title: Zlá atmosféra a koniec prokurátorov: Trauma sa predlžuje 03 - Modified: 2024-04-05 12:45:07 - Feat.: - Title: Trinásťročný chlapec v Nemecku je podozrivý, že zabil bezdomovca 04 - Modified: 2024-03-27 09:19:39 - Feat.: - Title: Mladú Slovenku odsúdili v Rakúsku za vraždu seniora. Odvolávala sa na prostitúciu, drogy a schizofréniu, psychiatrička to videla inak 05 - Modified: 2024-03-26 16:51:19 - Feat.: - Title: V Rakúsku odsúduli opatrovateľku zo Slovenska za vraždu na 20 rokov za mrežami
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 06:58