StoryEditor

Mnohí pochybovali, že zorganizujeme tak veľkú konferenciu mimo Bratislavy, hovorí šéf Globsecu

03.10.2018, 18:00
V HNtelevízii si pozrite rozhovor so šéfom Globsecu Robertom Vassom o blížiacej sa konferencii Tatrasummit.

Z malého lokálneho podujatia sa vypracovali na najdôležitejšiu konferenciu v rámci Vyšehradskej štvorky. Ako sa im podarilo dať dokopy podujatie, na ktoré dnes prijímajú pozvanie najväčšie esá európskej politiky a podnikateľského sektora?

Aj o tom sme sa v HNtelevízii rozprávali s prezidentom slovenského think-tanku, ktorý stojí za organizáciou konferencií Globsec a Tatrasummit, Robertom Vassom.

Tento ročník je doteraz najsilnejší, čo sa týka európskej účasti, máme siedmich ministrov financií,“ vymenúva Vass najväčšie hviezdy podujatia. Okrem nich budú tento víkend na Štrbskom plese diskutovať aj eurokomisári Margaret Vestagerová a Maroš Šefčovič, či generálny tajomník OECD Angel Gurría.

O hlavnej téme Tatrasummitu, konkurencieschopnosti, budú okrem politikov hovoriť aj predstavitelia súkromného sektora. Exkluzívnym hosťom bude napríklad šéf EPH Daniel Křetínský. „Sme presvedčení, že keď hovoríme o konkurencieschopnosti európskeho hospodárstva, nedá sa to bez prítomnosti kapitánov priemyslu.“  

Vass v rozhovore priznáva, že presťahovanie Tatrasummitu do lokality mimo hlavného mesta sa spočiatku neobišlo bez obáv, či odľahlejšia destinácia neodradí zaneprázdnených hostí. Pripomenul však, že aj Svetové ekonomické fórum sa odohráva mimo hlavného mesta, vo švajčiarskom Davose.

Tiež vzniklo ako malá konferencia niekde v zasnežených horách a tiež nebolo jednoduché sa tam dostať,“ konštatuje Vass. „Chceme značku Tatrasummitu zviazať s Tatrami,“ dodáva.

V otázke, či chcú z konferencie spraviť slovenský Davos, je zatiaľ opatrný, pripúšťa však, že to nie je vylúčené.

Chceme sa rozvíjať a chceme hrať dôležitú úlohu v európskych a postupne aj globálnych veciach a rozvinúť aj Globsec, aj Tatrasummit, do platforiem, ktoré budú patriť k najvýznamnejším v Európe aj vo svete,“ uzavrel Vass.

Viac sa dozviete v rozhovore vyššie.

01 - Modified: 2024-04-24 12:28:15 - Feat.: - Title: Nemecká vláda očakáva v najbližších rokoch ďalší pokles zadlženosti 02 - Modified: 2024-04-24 12:17:40 - Feat.: - Title: Výsledky Boeingu v prvom kvartáli prekonali očakávania trhu 03 - Modified: 2024-04-24 09:21:16 - Feat.: - Title: Nálada v nemeckej ekonomike sa v apríli zlepšila 04 - Modified: 2024-04-24 06:38:31 - Feat.: - Title: Ceny ropy dnes ráno vzrástli 05 - Modified: 2024-04-23 14:57:47 - Feat.: - Title: SaS predložila ústavný návrh zákona na ochranu druhého piliera. Koalícia z ľudí urobí žobrákov, vraví Gröhling
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 20:06