TASR/Dušan Hein
StoryEditor

Mistrík sa stretne s Matovičom a Hlinom. Chce ich podporu v prezidentských voľbách

02.10.2018, 12:24
Autor:
TASRTASR
Nezávislý kandidát, ktorého podporuje SaS, poukazuje na možnosti, ktoré môžu budúcoročné prezidentské voľby priniesť.

Robert Mistrík, ktorý sa mieni v budúcoročných prezidentských voľbách uchádzať o Prezidentský palác, chce rokovať s predsedami OĽaNO a KDH Igorom Matovičom a Alojzom Hlinom o možnej podpore jeho kandidatúry.

Vyplýva to z jeho vyjadrenia, ktoré poslal do médií. 

Mistrík chce hovoriť s OĽaNO a KDH

"Vzhľadom na to, že OĽaNO a KDH zatiaľ svojich kandidátov na prezidenta nepredstavili, chcem s predsedom OĽaNO a predsedom KDH diskutovať o tom, či existuje základný prienik v predstavách o výkone prezidentského úradu medzi mnou a ich voličmi, ktorých by som mohol ako nezávislý nestranícky prezident v súťaži o prezidentský úrad reprezentovať," uviedol Mistrík. 

Nezávislý kandidát, ktorého podporuje SaS, poukazuje na možnosti, ktoré môžu budúcoročné prezidentské voľby priniesť. Prezidentský úrad by sa podľa neho mohol dostať do straníckych rúk alebo by sa do paláca mohol dostať extrém a tretia možnosť je, že by bol prezidentom nezávislý nestraník. 

Najmenej 15-tisíc podpisov

Do boja o Prezidentský palác sa už chce zapojiť viac ako desať záujemcov, ktorí oznámili zbieranie podpisov potrebných na kandidatúru. Nateraz sa ohlásili napríklad Béla Bugár (Most-Híd), Radovan Znášik, Juraj Zábojník (bezpečnostný analytik), Eduard Chmelár (politický analytik), Robert Mistrík (vedec), Zuzana Čaputová (Progresívne Slovensko), Milan Krajniak (Sme rodina), Oskar Fegyveres (svedok únosu prezidentovho syna Kováča ml.), Marian Kotleba (ĽSNS), František Mikloško (expolitik KDH), Róbert Švec (Slovenské hnutie obrody), Bohumila Tauchmannová, Štefan Harabin (sudca Najvyššieho súdu SR) či dramaturgička a riaditeľka módnej televízie Gabriela Drobová. 

Záujemcovia o palác môžu kandidovať, ak splnia zákonné podmienky. Za prezidenta možno podľa zákona zvoliť každého občana SR s trvalým pobytom na Slovensku, ktorý má v deň voľby aspoň 40 rokov.

Kandidátov navrhuje najmenej 15 poslancov Národnej rady SR alebo občania, a to na základe petície podpísanej najmenej 15-tisíc občanmi. Prezidentské voľby budú na jar 2019. Termín vyhlasuje predseda Národnej rady SR.

01 - Modified: 2024-04-19 14:28:02 - Feat.: - Title: Už žiadna bagetejšn. Attila Végh doplatil na svoje ostré vyjadrenia, spoluprácu s ním nepredĺži ani známa bagetáreň 02 - Modified: 2024-04-19 13:19:16 - Feat.: - Title: KDH som za podporu 13. dôchodku nič nesľúbil, reaguje Tomáš na tvrdenia hnutia 03 - Modified: 2024-04-18 07:57:18 - Feat.: - Title: Najsilnejšiu koalíciu nakoniec vytvoril medveď hnedý 04 - Modified: 2024-04-17 09:35:50 - Feat.: - Title: Majerský v HNtelevízii o liste von der Leyenovej: Prečo im kroky Poľska nevadia? Nech majú rovnaký meter 05 - Modified: 2024-04-16 14:19:19 - Feat.: - Title: KDH listom žiada Brusel, aby nám nepozastavil čerpanie financií z plánu obnovy
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 22:13