Igor Matovič a Richard SulíkTASR/J. Kotian
StoryEditor

Koniec opozičnej idylky? Sulík prirovnal Matoviča k Ficovi. Jeho EQ sa blíži k nule, kontruje šéf OĽaNO

01.10.2018, 16:24
Autor:
klkl
Spor opozičných politikov, ktorí sa prezentujú ako najbližší spojenci a radi by spoločne zostavovali vládu, vyvolala otázka zmrazovania platov poslancov.

„Matovič môže v populizme súťažiť s Ficom,“ začína svoj status na sociálnej sieti šéf SaS Richard Sulík. „Vieš veľmi dobre, že o populizme v tomto prípade nemôže byť ani reči, napriek tomu ma z neho obviňuješ - a to je práve populizmus,“ odkázal mu Igor Matovič z Obyčajných ľudí.

„O Rišovi Sulíkovi je verejne známe, že jeho EQ (emočný kvocient) sa blíži limitne k nule,“ pridal Matovič.

Spor opozičných politikov, ktorí sa prezentujú ako najbližší spojenci a radi by spoločne zostavovali vládu, vyvolala otázka zmrazovania platov poslancov.

Problémom je zmrazovanie platov

Matovič je presvedčený, že je správne v súčasnej situácii aj naďalej pokračovať v zmrazovaní (ktoré si poslanci každoročne schvaľujú od finančnej krízy). Sulík má však opačný názor.

„Výsledok je, že do NRSR sa hrabú najmä ľudia neschopní alebo schopní všetkého,“ argumentoval šéf liberálov, ktorý označuje Matovičov návrh za populistický.

„Ako predseda strany sa stretávam čoraz častejšie s tým, že schopní ľudia, ktorí sa vedia uživiť lepšie, odmietajú za poslanca kandidovať. Možno to Ficovi a Matovičovi vyhovuje, že tam majú len poslušné figúrky,“ dodal Sulík.

„To naozaj spoločnosť nie je schopná nájsť tri milióny na zvýšenie platov svojich zákonodarcov?“ pýtal sa šéf liberálov.

Malé školenie

Matovič na to odpovedal, že ľuďom sa takéto navýšenie nedá vysvetliť a dáva Sulíkovi „malé školenie zo sociálneho cítenia.“

„Rišo, ľuďom nijako nevysvetlíš, že poslanci si akurát teraz zaslúžia o 1300 eur mesačne viac. Oni sú radi pridaným pár desiatkam eur na plate, tak skús sa na to pozrieť trošku aj ich očami,“ tvrdí.

Matovičov odkaz

Líder OĽaNO zároveň argumentuje, že je konzistentný a rovnaký návrh predkladá už šesť rokov. „Politici si vyššie platy nezaslúžia, dokedy budú v našom mene hospodáriť so stratou,“ píše Matovič a dodáva, že platy politikov by sa mali dvíhať, až keď Slovensko dosiahne vyrovnaný rozpočet.

Zároveň ide vo svojom statuse ďalej a Sulíkovi posiela jasný odkaz. „Rozlúč sa s tým, že Ti budeme pri takomto asociálnom barbarstve asistovať. Ak chceš naďalej ľudí takto strašiť, straš, ale opakujem, my budeme naopak garanciou, že v Tvojej vláde budú aj ľudia, ktorí ľudí nepovažujú len za nuly a jednotky v nejakej excel vej tabuľke.“

SaS však podľa neho aj naďalej zostáva najbližším spojencom OĽaNO.

01 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič 02 - Modified: 2024-04-25 14:32:26 - Feat.: - Title: Ekonomická váha Európskej únie vo svete za 40 rokov klesla na polovicu, tvrdí Sulík a kritizuje Green Deal 03 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 04 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 05 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 06:42