StoryEditor

Vedú stopy ku Kočnerovi? Zatiaľ vám to nepoviem, nechcem byť hlasnou trúbou, tvrdí Čižnár

01.10.2018, 14:34
Autor:
TASRTASRlmlm
Marian Kočner, ktorý sa nachádza vo väzbe kvôli podozreniu z falšovania zmeniek, sa poznal s obvinenou z objednania vraždy Alenou Zsuzsovou.

Zatiaľ vám to nepoviem," reagoval generálny prokurátor Jaromír Čižnár na otázku, či medzi podozrivých z objednania vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej patrí aj Marian Kočner.

Podnikateľ, ktorý sa nachádza vo väzbe kvôli podozreniu z falšovania zmeniek, sa totiž poznal s obvinenou z objednania vraždy Alenou Zsuzsovou, a podľa medializovaných informácií je aj krstným otcom jej dcéry. V minulosti bola aj jeho tlmočníčkou.

"Pokiaľ ja mám tu verejne prezentovať, po kom sa ide a nejde, ja nebudem hlasnou trúbou niekomu, aby sa pripravil na to, že ho budú vyšetrovať," doplnil Čižnár.

"Teraz neriešime pána Kočnera"

Podľa dozorujúceho prokurátora sa momentálne Kočnerom ako prípadným objednávateľom vraždy nezaoberajú.

"Teraz neriešime pána Kočnera, teraz riešime týchto štyroch obvinených. Takéto otázky sú predčasné a pokiaľ je Kočner vo väzbe pre iné trestné činy, tak my to momentálne neriešime," vysvetlil dozorujúci prokurátor. Reagoval aj na otázku, prečo neurobili úkony v Kočnerových nehnuteľnostiach. Podnikateľ sa totiž v minulom roku vyhrážal Kuciakovi.

"Pokiaľ ide o prehliadky v nehnuteľnostiach pána Kočnera, ktoré mu patria, orgány činné v trestnom konaní nedisponovali takými poznatkami, ktoré by odôvodňovali porušenie ústavného práva na ochranu obydlia na základe rozhodnutia súdu. Tým sa ja nikoho nezastávam a nechcem nikoho chrániť, ale také dôkazy neboli. Keď budú také dôkazy a bude dôvod, tak sa budú robiť aj také úkony."

Bývalá Kočnerova tlmočníčka

Podľa informácií účastníkov tlačovej konferencie bola objednávateľkou Alena Zsuzsová, strelcom bol expolicajt Tomáš Szabó, šoférom jeho bratranec Miroslav Marček a sprostredkovateľom Zoltán Andruskó.

Na brífingu zaznela aj konkrétna suma, ktorá mala byť zaplatená za samotnú objednávku vraždy.

„Objednávka bola za sumu 50-tisíc eur v hotovosti plus ďalších 20-tisíc bolo odpustenie dlhu, objednávateľ zaplatil minimálne 70-tisíc eur za vykonanie vraždy,“ informoval prokurátor špeciálnej prokuratúry. Vraždou mal byť splatený 20-tisícový dlh Andruskóa voči objednávateľke Zsuzsovej.

01 - Modified: 2024-04-17 08:43:16 - Feat.: - Title: Odchádzajú prokurátori, ktorí dozorovali prípad vraždy Jána Kuciaka 02 - Modified: 2024-04-10 04:57:07 - Feat.: - Title: Kolumbijského exprezidenta Uribeho budú stíhať pre obvinenia z ovplyvňovania svedkov 03 - Modified: 2024-03-27 13:52:53 - Feat.: - Title: Odtiaľ potiaľ. Odsudzujem urážlivé vyhlásenia politikov, reagoval Žilinka na Ficove útoky 04 - Modified: 2024-03-08 11:53:35 - Feat.: - Title: V kauze zapracovania odpadu pri výstavbe D4R7 podali obžalobu, informuje prokuratúra 05 - Modified: 2024-03-05 11:07:45 - Feat.: - Title: Kočner žiadal odškodné 100-tisíc eur. Vo verdikte mu súd v Luxemburgu priznal len zlomok
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 03:23