StoryEditor

Odkaz organizátora pochodov Šeligu Ficovi: Neprijali sme zahraničné peniaze a neplatí nás Soros

28.09.2018, 16:09
S organizátorom pochodov Za slušné Slovensko Jurajom Šeligom sme sa v HNtelevízii rozprávali o budúcnosti samotnej iniciatívy, ale aj o vražde Jána Kuciaka.

Protestný pochod s cieľovou rovinkou pred bránami parlamentu sa uskutoční len deň po policajnej razii v Kolárove, kde elitní policajti zadržali osem podozrivých v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka. „Vítame akýkoľvek posun vo vyšetrovaní vraždy Jána a Martiny Verím, že polícia týmto ranným zásahom zadržala naozaj páchateľov tejto vraždy. To je veľká vec a treba to na rovinu povedať,“ okomentoval v HNtelevízii aktuálnu situáciu koordinátor akcie Juraj Šeliga.

Hlavným argumentom zorganizovania piatkovej akcie bolo práve nevyšetrenie brutálnej vraždy ani po siedmych mesiacoch. Včerajšok však posunul vyšetrovanie výrazne vpred, časť verejnosti sa teda domnievala, že bude pochod zrušený.

„Dobre vieme, že od zadržania po moment, keď je tento človek právoplatne odsúdený a posadený za mreže, je ešte dlhá cesta. A druhá vec, je úplne kľúčové vypátrať objednávateľa. To rozhoduje o charaktere štátu,“ tvrdí Šeliga.

Samotný organizátor odpovedal aj na otázku, čo si myslí o nedávnej kritickej rétorike expremiéra Roberta Fica, ktorý spájal financovanie pochodov s americkým finančníkom Georgeom Sorosom.

„Slovensko nie je ostrov, a toto sa deje všade okolo nás. V Poľsku je určitý nacionalistický tlak a v Maďarsku sa táto téma artikuluje tiež úplne otvorene. My sme neprijali žiadne zahraničné peniaze a vonkoncom nás neplatí pán Soros,“ povedal v HNtelevízii Šeliga.

Dnešný protestný pochod Za slušné Slovensko odštartuje na bratislavskom námestí SNP s konečnou stanicou pred Národnou radou, kde vystúpia známe osobnosti ako napríklad Zuzana Petková z nadácie Zastavme korupciu. Taktiež spevák Juraj Benetin z kapely Korben Dallas už tradične zaspieva slovenskú hymnu.

Viac sa dozviete vo videu vyššie.

01 - Modified: 2024-04-25 12:13:49 - Feat.: - Title: Polícia rozohnala propalestínsky protest na parížskej univerzite 02 - Modified: 2024-04-25 08:00:00 - Feat.: - Title: Európa brojí proti nadmernému turizmu. Domáci obyvatelia obľúbených destinácií vo veľkom protestujú 03 - Modified: 2024-04-20 09:25:30 - Feat.: - Title: "Kto iný, ak nie my?" Proeurópskym protestom v Tbilisi dominovala mládež, odmietajú zákon o zahraničnom vplyve 04 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 05 - Modified: 2024-04-15 12:35:28 - Feat.: - Title: Potýčka v gruzínskom parlamente. Opozičný poslanec udrel člena vlády kvôli zákonu o zahraničných agentoch
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 00:26