StoryEditor

V Kolárove zasahovalo elitné Lynx Commando, pozrite si ho v akcii

28.09.2018, 11:36
Autor:
redredTASRTASR
Na zásahu sa podľa ministerky vnútra zúčastnili psovodi, pyrotechnici, ostreľovači či medici.

Pri zadržaní podozrivých z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej zasahovalo 55 elitných kukláčov. Informovala o tom ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) na sociálnej sieti.

Na zásahu sa podľa Sakovej zúčastnili psovodi, pyrotechnici, ostreľovači či medici. "Podľa šéfa útvaru osobitného určenia išlo o štandardný zásah, ktorý mal hladký priebeh," uviedla a ocenila prácu policajtov.

Zasahovalo elitné komando

Saková zároveň zverejnila na svojom oficiálnom facebookovom účte fotografie z akcie elitného útvaru Lynx Commando, ktorého príslušníci zasahovali v Kolárove. Pozrite si ich v galérii:

​Útvar osobitného určenia Prezídia Policajného zboru, v zahraničí označovaný Lynx Commando, je špeciálny policajný protiteroristický útvar. Lynx Commando vykonáva zákroky proti teroristom, únoscom osôb a dopravných prostriedkov, nebezpečným páchateľom organizovanej trestnej činnosti a páchateľom zločinov.

Tiež sa podieľa na záchranných akciách, napríklad pri živelných pohromách a katastrofách, veľkých dopravných nehodách a priemyselných haváriách. O nasadení policajtov služby osobitného určenia rozhoduje prezident Policajného zboru.

Akcia trvala celý deň

Ján Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk. Kuciaka a jeho snúbenicu zavraždili 21. februára v ich dome vo Veľkej Mači výstrelmi z pištole kalibru 9 mm. Prokurátor nedávno uviedol, že dvojnásobná úkladná vražda súvisela s Kuciakovou prácou.

Polícia vo štvrtok (27.9.) ráno zadržala osoby podozrivé z násilnej trestnej činnosti, má to súvisieť so spomínanou vraždou. Bližšie informácie nechce poskytovať, aby nedošlo k mareniu vyšetrovania. Policajná akcia v Kolárove trvala celý deň. Ani generálna prokuratúra sa nechce bližšie vyjadrovať k procesným úkonom a žiada novinárov o zdržanlivosť pri informovaní.

Pre políciu a dozorujúceho prokurátora plynie od štvrtka rána 48-hodinová lehota na podanie návrhu na väzobné stíhanie. Sudca bude mať od podania návrhu 72 hodín na rozhodnutie, či podozrivých pošle do väzby. O prípadnom väzobnom stíhaní by mal teda sudca pre prípravné konanie rozhodnúť najneskôr do pondelka 1. októbra.

Právny zástupca rodiny Kuciakovcov Daniel Lipšic vyzýva verejnosť, aby mala dôveru k doterajším výsledkom vyšetrovania.

01 - Modified: 2024-04-19 09:55:49 - Feat.: - Title: Slovensko a Taliansko by mohli uzavrieť dohodu o policajnej spolupráci 02 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort 03 - Modified: 2024-04-17 14:28:48 - Feat.: - Title: Polícia upozorňuje na nárast podvodov na internete 04 - Modified: 2024-04-17 08:43:16 - Feat.: - Title: Odchádzajú prokurátori, ktorí dozorovali prípad vraždy Jána Kuciaka 05 - Modified: 2024-04-17 15:30:00 - Feat.: - Title: Zlá atmosféra a koniec prokurátorov: Trauma sa predlžuje
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 15:19