Štefan ŠtefekArchív Štefana Štefeka
StoryEditor

Kriminalisti zadržali bývalého člena Smeru a kandidáta na primátora Nitry

24.09.2018, 10:08
Autor:
TASRTASRlmlm
Obvinenia sa týkajú jeho pôsobenia vo vodárenskej spoločnosti.

Kandidáta na primátora Nitry Štefana Štefeka zadržala Národná protikorupčná jednotka. Dôvodom je, že ho vyšetrovateľ obvinil z nepriamej korupcie. Informáciu priniesol Denník N.

Obvinenia sa týkajú jeho pôsobenia vo vodárenskej spoločnosti.

Bol dlhoročným členom Smeru

Štefek bol dlhoročným členom Smeru a šéf mestskej organizácie strany. Pred štyrmi rokmi sa však stal nezávislým poslancom. Dôvodom bol fakt, že sa postavil proti vplyvnej nitranskej skupine okolo Tibora Glendu.

Štefek bol aj v kauze okolo bytu práve Glendu, ktorý ho získal lacno od podniku Službyt, kde bol Štefek konateľom, upozorňuje Denník N.

Nevedel som o tom, že to predávame zamestnankyni pána Glendu. Bol som konateľ Službytu asi tri mesiace a plne som dôveroval pánovi riaditeľovi Bielikovi, že materiály, ktoré pripravuje, sú kóšer,“ povedal vtedy pre Denník N zástupca primátora.

Zo Štefekovho zadržania bola prekvapená a zaskočená aj jeho spolupracovníčka v mestskom i krajskom parlamente Anna Šmehilová, ktorá je s ním zároveň aj na kandidátke do novembrových komunálnych volieb.

Počítala som s tým, že kampaň bude ostrá, ale nečakala som, že to zájde až do takýchto krajností. Neviem, čo presne sa stalo, pretože mám informácie iba z médií. Pána Štefeka poznám už dlho ako veľmi poctivého človeka. Ak by takéto kroky mali byť predmetom nejakej antikampane, bolo by mi to veľmi ľúto,“ skonštatovala Šmehilová.

"Nepáči sa mi, že sa dejú takéto veci"

Zadržanie Štefeka považuje za neférový predvolebný útok aj jeho protikandidátka na post nitrianskeho primátora a mestská poslankyňa Renáta Kolenčíková. Pred časom boli obaja členmi a funkcionármi Smeru-SD, neskôr však zo strany vystúpili. V minulých rokoch počas spoločného pôsobenia v nitrianskom mestskom zastupiteľstve často prichádzali do konfliktov.

Podľa Kolenčíkovej by sa k takýmto krokom pred voľbami nemal nikto uchyľovať. „Nepáči sami, že sa dejú takéto veci. Považujem to za útok súčasného primátora Jozefa Dvonča na Štefeka. Skúšajú ho zastrašiť. Aj na mňa to skúšali, ale nič nenašli. Počúvam od rôznych podnikateľov už dlho, že sú podozrenia, že peniaze, ktoré mali cez vodárenskú spoločnosť ísť na futbal, nešli tam, ale boli smerované bokom. Je to o tom, že celé financovanie nitrianskeho futbalu a hokeja cez rôzne zákazky je zlé. Ide pri tom o státisíce eur, o ktorých poslanci ani nevedia,“ skonštatovala Kolenčíková.

11 kandidátov

V Nitre sa bude o post primátora v novembrových komunálnych voľbách uchádzať 11 kandidátov.

Okrem Štefeka, ktorý je nezávislým kandidátom, je to súčasný primátor Jozef Dvonč, ktorý kandiduje za koalíciu Smer-SD a SNS. Kandidátom koalície OĽaNO, SaS, Šanca a Sme rodina – Boris Kollár je Ján Greššo.

Za Ľudovú stranu Pevnosť Slovensko kandiduje Ján Kecskés a za Stranu tolerancie a spolunažívania Ladislav Nemeth. Ako nezávislí kandidujú Michal Ivan, Róbert Sitár, Ľubomír Martinka, občiansky aktivista Marek Hattas, mestský a krajský poslanec Peter Oremus a mestská poslankyňa Renáta Kolenčíková.

01 - Modified: 2024-04-24 19:18:50 - Feat.: - Title: Nitra je novým majstrom hokejovej Tipos extraligy. Porazila Spišskú Novú ves a získala titul 02 - Modified: 2024-04-13 17:52:43 - Feat.: - Title: Mesto Nitra uvažuje o inštalácii fotovoltických zariadení na svojich budovách za viac ako tri milióny eur 03 - Modified: 2024-04-05 21:04:57 - Feat.: - Title: NAKA pokročila v kauze únosu Vietnamca: Obvinila osem ľudí, je medzi nimi aj Ficov bývalý poradca 04 - Modified: 2024-04-05 10:56:31 - Feat.: - Title: Súd zamietol návrh na neodkladné opatrenie v prípade vyšetrovateľov NAKA, informuje rezort Šutaja Eštoka 05 - Modified: 2024-03-23 16:06:46 - Feat.: - Title: Ako volí Nitra? HN sa tam boli pozrieť, vyzerá to na vysokú účasť
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 10:43