Andrej DankoTASR
StoryEditor

Danko vyzval opozíciu, aby sa ospravedlnila za obvinenia o čítaní listov

21.09.2018, 13:51
Autor:
TASRTASR
Poslanci, ktorí vedenie parlamentu obviňovali z čítania listov poslancov, by sa mali podľa Danka ospravedlniť najmä zamestnancom parlamentu.

Opoziční poslanci, ktorí obviňovali vedenie parlamentu z porušovania listového tajomstva poslancov, by sa mali ospravedlniť. A to najmä zamestnancom parlamentu.

Vyzval ich k tomu predseda Národnej rady SR a SNS Andrej Danko po tom, ako kancelária NRSR zachytila viac ako 70 kontaminovaných listov, ktoré prišli na adresu poslancov.

Danko žiada ospravedlnenie od opozície

Táto situácia podľa neho ukázala dôležitosť opatrení, ktoré vedenie parlamentu zaviedlo v súvislosti so zásielkami.

"Vymyslená kauza čítania listov bola účelovo zneužitá na pokus o poškodenie dobrého mena Kancelárie Národnej rady a jej zamestnancov. Podstatou tejto kauzy bol jednoznačne len nekalý politický marketing. Práve dnes, keď prišlo poslancom viac ako 70 kontaminovaných listov, sa ukazuje dôležitosť opatrení, ktoré sme zaviedli. A to nielen na ochranu poslancov, ale aj zamestnancov, ktorí s poštou robia," uviedol Danko.

​Poslanci, ktorí vedenie parlamentu obviňovali z čítania listov poslancov, by sa mali podľa Danka ospravedlniť najmä zamestnancom parlamentu.

"Zamestnanci boli niekoľko týždňov pod veľkým politickým aj mediálnym tlakom, a to úplne neodôvodnene, iba si svedomito plnili svoje pracovné povinnosti. Preto im okrem veľkej vďaky patrí aj ospravedlnenie," doplnil Danko.

Kontaminované zásielky

Poslancom Národnej rady SR prišli na ich adresy kontaminované zásielky. Išlo o viac ako 70 listov s podozrivou látkou, ktorá vykazovala mierne dráždivé účinky. Zásielky zachytila Kancelária NR SR, postúpila ich policajným a záchranným zložkám. Priestory parlamentu dekontaminovali. Chemický rozbor látky zatiaľ nie je známy. Listy prišli poslancom z celého politického spektra.

Téma kontroly listov poslancov a ich otvárania rezonovala vlani. Opozícia obviňovala vedenie parlamentu z porušovania listového tajomstva. To obvinenia odmietlo, poukazovalo na bezpečnostné opatrenia a odporúčania ministerstva vnútra.

Potom sa poslanecké grémium dohodlo na nových pravidlách kontroly listových zásielok, podozrivých na prítomnosť chemických, rádioaktívnych a biologických látok.

01 - Modified: 2024-04-25 16:46:35 - Feat.: - Title: Malatinec novelu o medveďoch podporuje, Stohlová ju nepovažuje za funkčnú a bezpečnú 02 - Modified: 2024-04-25 12:59:54 - Feat.: - Title: Nedostavil sa na vypočutie. Opozícia vyzvala prezidenta Finančnej správy, aby zodpovedal otázky na schôdzi 03 - Modified: 2024-04-25 06:32:09 - Feat.: - Title: Poslanci majú v tomto roku zarábať vyše 6600 eur. Žijúci mimo Bratislavy dostanú ešte viac 04 - Modified: 2024-04-24 07:30:33 - Feat.: - Title: Poslanci v stredu pokračujú v diskusii k neziskovým organizáciám 05 - Modified: 2024-04-23 14:53:10 - Feat.: - Title: Výbor chce od poslanca Hlasu Náhlika vysvetlenie k jeho majetkovým pomerom
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 22:48