TASR - Dušan Hein
StoryEditor

Danko uistil diplomatov, že Slovensko podporuje európsky projekt

18.09.2018, 11:37
Autor:
TASRTASR
Diplomatov Danko ubezpečil, že Slovensko sa chce zasadzovať za užšiu koordináciu a posilňovanie spolupráce v témach, v ktorých máme dostatočnú expertízu a skúsenosti.

Predseda Národnej rady SR Andrej Danko raňajkoval s diplomatmi zastupiteľských úradov členských štátov Európskej únie, ktorí pôsobia na území Slovenska. Stretnutie sa konalo pri príležitosti rakúskeho predsedníctva v Rade EÚ.

O pracovných raňajkách informoval komunikačný odbor parlamentu.

Uistil diplomatov

Danko diplomatov uistil, že Slovensko zotrváva na svojej pozícii silnej podpory európskeho projektu.

"Ako pomerne mladý a malý štát, čerpajúci však zo svojej bohatej histórie, veľmi dobre rozumieme zákonitostiam medzinárodných vzťahov. Uvedomujeme si tiež, akú vysokú hodnotu má pre nás spojenectvo a partnerská spolupráca, ktoré sa snažíme rovnomerne rozvíjať na všetky svetové strany," uviedol. Slovensko však podľa neho má vlastný názor, ktorý môže byť aj kritický a možno ho počuť, ak treba.

Diplomatov Danko tiež ubezpečil, že Slovensko sa chce zasadzovať za užšiu koordináciu a posilňovanie spolupráce v témach, v ktorých máme dostatočnú expertízu a skúsenosti.

Slovensko podľa Danka získalo počas svojej európskej integrácie poznatky a chce prinášať podnety pre zaujímavé riešenia v rámci relevantných formátov pre Európsku úniu, jej členské štáty a partnerov v susedstve.

Dankov odkaz

Pripomína, že rakúske predsedníctvo sa venuje aj problematike subsidiarity v rozhodovacích procesoch na úrovni EÚ, s ktorým sa Slovensko stotožňuje. "V tejto súvislosti je dôležitá úloha národných parlamentov, ktoré musia aktívne, včas a zodpovedne vystupovať v procese tvorby európskych legislatívnych návrhov," uviedol šéf slovenského parlamentu.

Zdôraznil, že práve parlamenty sú zosobnením zastupiteľskej demokracie nielen na národnej, ale aj na európskej úrovni. "A v neposlednom rade piliermi legitimity Únie ako takej," doplnil s tým, že Rakúsko má plnú podporu Slovenska počas predsedníctva v Rade EÚ.

"Sme pripravení na spoluprácu pri riešení aktuálnych otázok ako na bilaterálnej úrovni, tak aj na úrovni Vyšehradskej skupiny a nášho aktuálneho predsedníctva," uzavrel.

01 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 02 - Modified: 2024-04-18 09:29:58 - Feat.: - Title: Ide o významný posun. Dôchodcovia ocenili návrh SNS ohľadom prenosu rekreačných poukazov seniorom 03 - Modified: 2024-04-18 11:20:24 - Feat.: - Title: VIDEO Huliak chce dokázať, že CO2 prospieva rastlinám. Zapálil si cigaru v priestoroch parlamentu, je to však zakázané 04 - Modified: 2024-04-13 11:16:30 - Feat.: - Title: Pre Slovensko by bolo najlepšie, keby bol šéfom Národnej rady Danko, vyhlásil Fico 05 - Modified: 2024-04-13 09:55:50 - Feat.: - Title: Návrh z dieľne SNS: Poslanci chcú, aby mohli zamestnanci rekreačný poukaz preniesť na rodiča
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 13:37