Šéf Smeru Robert FicoTASR/M. Baumann
StoryEditor

Pán Boh zaplať, že máme pána Sulíka. Presne ukázal, kto je a čo bude robiť, vyhlásil Fico

16.09.2018, 11:40
Autor:
TASRTASRlmlm
Fico viackrát povedal, že ďakuje Sulíkovi za to, keď pred týždňom vyhlásil, že ak by bol vláde, zrušil vlaky aj obedy zadarmo.

Šéf Smeru Robert Fico pokračoval v odkazoch v diskusnej relácii na TA3 V politike pre predsedu SaS Richarda Sulíka.

Fico viackrát povedal, že ďakuje Sulíkovi za to, keď pred týždňom vyhlásil, že ak by bol vláde, zrušil vlaky aj obedy zadarmo.

​"Pán Boh zaplať, že máme pána Sulíka. Musím mu poďakovať. Presne ukázal kto je a čo bude robiť, ak by bol vo vláde. Neviem, koľko zarába v Európskom parlamente, môže to byť aj s náhradami až 15-tisíc eur. Tak on závidí niekomu 1,20 za obed? Tomuto nerozumiem. Ľudia musia vidieť, čo sa bude diať, ak by vo vláde bola pravica. Zrušili by všetky naše opatrenia," vyhlásil Fico.

Súboj Fico vs. Sulík

Dnes mal dokonca byť v relácii v priamom súboji proti Sulíkovi, nakoniec budú spolu pravdepodobne diskutovať budúci týždeň na TA3. Fico v relácii vyhlásil, že bol pripravený na súboj so Sulíkom. „Volali mi minulý týždeň z TA3, či pôjdem do diskusie s Ficom, ja som povedal, že rád, ale radšej až budúcu nedeľu, tak sme sa dohodli na 23. septembri,“ vysvetlil Sulík.

Dodal, že podľa neho je veľmi dobré, keď pravica hovorí, čo by urobila, ak by bola vo vláde.

"Ak bude Smer po voľbách vo vláde, tak my pokračujeme v opatreniach a všetko čo sme zaviedli aj zostane," doplnil Fico.

Sulík reagoval na obedy zadarmo slovami, že rozdávať čokoľvek zadarmo je zlá cesta, zlý smer. "Dávať voličom niečo zadarmo, to je tá najprimitívnejšia forma kupovania si hlasov," uviedol Sulík.

SaS je tak podľa neho za to, aby sa zrušili vlaky zadarmo a aj pripravované obedy zadarmo. 

Traja kandidáti na prezidenta

Pokiaľ ide o obedy zadarmo pre posledný ročník predškolského vzdelávania a základné školy, Fico poukazuje na to, že sú bežné aj v iných, napríklad severských krajinách. "Ak sa toto opatrenie osvedčí, budeme mať záujem ho rozšíriť aj na žiakov stredných škôl," zdôraznil predseda Smeru-SD, podľa ktorého sa bude k 1. januáru 2019 opatrenie týkať približne 510-tisíc žiakov.

Vyžiadať si to má okolo 100 miliónov eur. Smer-SD podľa svojho predsedu pripravuje aj ďalšie opatrenia ako zdvojnásobenie vianočných príspevkov pre dôchodcov či "áčkových” liečebných poukazov.

V prípade zastropovania dôchodkov Fico preferuje, aby zásadné zmeny boli prijímané ústavnou väčšinou, pričom Smer-SD presadzuje na odchod do dôchodku vek 64 rokov. Chce zagarantovať udržateľnosť dôchodkového zabezpečenia a aby ľudia odchádzali do dôchodku vo veku, keď si dôchodok ešte budú môcť užiť.

Čo sa týka prezidentských volieb, Smer-SD vie, ktorí sú jeho kandidáti, ale nechce ich "vystaviť lynčovaniu v médiách". Fico kandidovať nebude. Potvrdil však, že Smer má troch kandidátov. "Mojou úlohou ako predsedu strany je v plnej miere podporovať predsedu vlády, vytvárať s ním silný tandem, zabezpečovať sociálno-demokratické politiky a urobiť všetko preto, aby bola strana dobre pripravená na parlamentné voľby, či už budú v roku 2019, alebo 2020,” uzavrel Fico.

01 - Modified: 2024-04-24 14:48:33 - Feat.: - Title: Manažment telerozhlasu vníma krok vlády ako snahu ovládnuť inštitúciu 02 - Modified: 2024-04-24 14:11:22 - Feat.: - Title: PS kritizuje zákon o telerozhlase, hovorí o účelových zmenách 03 - Modified: 2024-04-23 12:21:55 - Feat.: - Title: Gašpar považuje Harabina za odborníka. Tvrdí však, že zhoda v koalícii bude problematická 04 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 05 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 17:04