TASR/ koláž HN
StoryEditor

Originál bakalárskej práce s podpismi Ruska a Kočnera mal zmiznúť, univerzita to poprela

13.09.2018, 13:00
Autor:
lmlmTASRTASR
O prácu sa Sobotovičová začala zaujímať po tom, čo ju kolega upozornil, že by ju mohli využiť právnici televízie Markíza.

Originál bakalárskej práce o kauze Gamatex, v ktorej sa nachádzajú podpisy Pavla Ruska, zmizla z univerzitnej knižnice.

Na sociálnej sieti to tvrdí jej autorka Nina Sobotovičová, ktorá pracuje ako redaktorka pre denník Sme.

O prácu sa Sobotovičová začala zaujímať po tom, čo ju kolega upozornil, že by ju mohli využiť právnici televízie Markíza. Tá sa v júli odvolala voči rozhodnutiu súdu v prospech spoločnosti Mariana Kočnera.

Podľa Markízy sú zmenky, ktoré mal Rusko podpísať ako riaditeľ, falošné. Kočner a Rusko tvrdia, že sú pravé. V prípade nemajetnosti Ruska by musela súkromná televízia Kočnerovej firme zmenky preplatiť.

Urobila som (okrem iného) rozhovory s Kočnerom a Ruskom, keďže boli hlavnými aktérmi rošamba a ja som si naozaj chcela utvoriť čo najplastickejší obraz, takže ma zaujímalo, čo mi k tomu povedia. Rozhovor s Kočnerom napokon zabral asi 10 strán, ten s Ruskom tuším 17. Na katedre (od docentky Hlavčákovej) som sa potom dozvedela, že ak chcem, aby boli rozhovory ako zdroje nepriestrelné, musím dať každú jednu stranu podpísať respondentovi. Nepotešilo ma to. V praxi to totiž znamenalo ďalšie stretnutie s oboma pánmi," píše autorka bakalárskej práce na Facebooku. Opísala, že sa s obomi opäť stretla. Rusko však začal robiť problémy.

​"S Pavlom Ruskom to bolo trápenie. Keď si uvedomil, čo všetko mi na záznam narozprával - odmietal rozhovor autorizovať, neustále menil svoje výpovede a mne sa blížil deadline na odovzdanie práce do systému." Poďla nej však jej práca na katedre už nie je.

"Naposledy tú prácu zrejme mala docentka Hlavčáková. Keď Ruska začala riešiť NAKA pre podozrenie z objednávky Volzovej vraždy, docentka si ma zastavila, že si moju prácu čítala (tp z knižnice nemohla, je k dispo len prezenčne). V podstate mi vytkla, že nemám na každej strane explicitný súhlas s použitým v BP (mám ho v maile) a povedala mi, že v téme nemám pokračovať na diplomku. Citujem "Naša katedra má aj iných absolventov ako Ruska a Kočnera, chcem, aby ste na to do budúcna mysleli," píše Sobotovičová.

Univerzita Komenského však vo svojej reakcii tvrdí, že originály má. "Filozofická fakulta UK má k dispozícii obidva vytlačené exempláre bakalárskej práce Bc. Niny Sobotovičovej,“ povedal pre denník N dekan Filozofickej fakulty Jaroslav Šušol.

01 - Modified: 2024-04-26 16:19:56 - Feat.: - Title: Ukrajinská rozviedka hlási zničenie ruského vrtuľníka na letisku pri Moskve 02 - Modified: 2024-04-26 15:12:01 - Feat.: - Title: Dostával som balíčky, nie peniaze, povedal nemecký poslanec Bystroň ku kauze úplatkov od Rusov 03 - Modified: 2024-04-26 13:33:30 - Feat.: - Title: Zasiahli sme na východe Ukrajiny vlak, hlásia Rusi. Mal byť naložený zbraňami zo Západu 04 - Modified: 2024-04-26 12:26:34 - Feat.: - Title: Ruská centrálna banka úrokové sadzby nemenila, zhoršila však inflačné vyhliadky 05 - Modified: 2024-04-26 11:56:57 - Feat.: - Title: V Rusku zadržali redaktora Forbesu. Písal o ukrajinskej Buči
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 19:38