StoryEditor

Danko prudko reagoval na kritiku na jeho poukazy. Odniesol si to Sulík a celá opozícia

13.09.2018, 13:25
Autor:
TASRTASRlmlm
Opozičným poslancom prekáža, že je to návrh šitý horúcou ihlou, nesystémový a populistický krok.

Šéf SNS Andrej Danko veľmi emotívnym spôsobom reagoval na brífingu na kritiku ohľadne rekreačných poukazov, ktorú spustila opozícia.

Opozičným poslancom prekáža, že je to návrh šitý horúcou ihlou, nesystémový a populistický krok. Danko sa rázne voči týmto tvrdeniam ohradil a pustil sa do jednotlivých členov opozície.

Atak na Sulíka

​Najviac si to odniesol šéf SaS Richard Sulík. "Okrem brožúrky, ktorú napísal, tak pán Sulík neurobil nič. Chápem, že Sulík aj s celou svojou odbornou stranou žiarli na SNS. Čo nikdy nepochopím však je, akí falošní sú títo ľudia," povedal šéf SNS. Dodal, že ak chce byť Sulík niekedy predsedom vlády, má ľudí spájať a nie rozdeľovať.

Je mi komické, ak poslanci SaS hovoria opakovane o horalkovom zákone. Pretože, kvôli nim, že sa nevedeli v sále správať, a ich poslankyňa tento známy keksík jedla, vzniklo to, čo sa dialo následne," tvrdí Danko.

Odkaz poslal aj celej opozícii. "Všetkým tým, ktorí napádajú súčasnú koalíciu odkazujem, že ste zodpovední za mafiánskych 9 percent a za fašistických 10 percent."

Tento návrh považujeme nielen za nespravodlivý, ale aj za vyslovene lobistický - pomôže vybraným firmám. Strana Sloboda je za zníženie daňového a odvodového zaťaženia, ktorého výsledkom bude vyššia čistá mzda. Občania nepotrebujú politikov, aby sa sami rozhodli, ako budú tráviť svoj voľný čas," reagoval na Dankovu kritiku poslanec SaS Miroslav Ivan.

Príspevok na rekreáciu by mal byť vo výške 55 % oprávnených nákladov, maximálne do sumy 275 eur ročne. To znamená, že v prípade, ak zamestnanec vynaloží na rekreáciu 500 a viac eur ročne, zamestnávateľ mu prispeje maximálnou sumou 275 eur.

Danko vysvetľoval poukazy

Podstata úspory pre zamestnávateľa pri príspevku na rekreáciu spočíva podľa Danka v tom, že keby v súčasnosti dal zamestnávateľ odmenu zamestnancovi vo výške 275 eur, zamestnanec by v čistom dostal približne 230 eur, ale zamestnávateľa by to stálo zhruba 380 eur.

"Až sto eur na odmene, ktorú dnes vypláca finančným spôsobom, pri dovolenkových poukazoch zamestnávateľ ušetrí," vyčíslil predseda parlamentu. Doplnil, že toto opatrenie bude dobrovoľné pre zamestnávateľov do 49 zamestnancov a pre zamestnávateľov nad 49 ľudí bude povinné.

"Efekt tohto nástroja sa prejaví nielen v zlepšení väzby zamestnanec - zamestnávateľ, ale aj v želanom cieli, a to je cestovný ruch," dodal Danko.

Opatrenie má totiž pomôcť domácemu turizmu. V rámci návrhu je ešte podľa predsedu parlamentu odkomunikovaná zmena v tom, že o rekreačný príspevok bude môcť požiadať zamestnanec, ktorý má najmenej dva roky zamestnanecký pomer alebo dva roky živnostenský list. "Aby nie každý, kto nastúpi do firmy, si takéto nástroje uplatňoval," odôvodnil Danko.

Pripomenul, že rekreačné poukazy sa budú vzťahovať aj na štátnych zamestnancov, na zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme či na príslušníkov Hasičského a záchranného zboru alebo profesionálnych vojakov. "Reálne by sa to mohlo dotknúť 1,6 - 1,7 milióna ľudí vrátane možno živnostníkov," odhadol Danko.

01 - Modified: 2024-04-26 14:36:46 - Feat.: - Title: Polícia zverejnila po viac ako sto dňoch video z nehody Andreja Danka 02 - Modified: 2024-04-26 09:24:07 - Feat.: - Title: Obnovený proces v korupčnej kauze Slotu prerušili, čaká sa na verdikt Ústavného súdu 03 - Modified: 2024-04-26 11:37:17 - Feat.: - Title: Danko sa pre zdemolovaný semafor dva roky neposadí za volant, dnes upratoval Dúbravku 04 - Modified: 2024-04-25 15:16:59 - Feat.: - Title: Nový návrh SNS: mimovládky majú od stola rušiť úradníci 05 - Modified: 2024-04-24 14:11:22 - Feat.: - Title: PS kritizuje zákon o telerozhlase, hovorí o účelových zmenách
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 21:34