Minister financií Peter KažimírTASR/M. Baumann
StoryEditor

Poslanec SaS sa pustil do Kažimíra za jeho výrok: Urazil obete komunistických čistiek. Sám má maslo na hlave

13.09.2018, 11:50
Autor:
lmlm
Išlo o výrok ministra financií, v ktorom bránil šéfa Františka Imreczeho ohľadne kauzy okolo colných podvodov za viac ako 300 miliónov eur.

Poslanec SaS Jozef Rajtár spustil kritiku na ministra financií Petra Kažimíra. Tvrdí, že Kažimír urazil všetky obete komunistických čistiek v 50. rokoch minulého storočia a ak má v sebe štipku slušnosti, verejne sa za svoje výroky ospravedlní.

Vyzval ho, aby sám odstúpil, pretože má podľa neho sám maslo na hlave. Išlo o výrok ministra, v ktorom bránil šéfa Františka Imreczeho ohľadne kauzy okolo colných podvodov za viac ako 300 miliónov eur. 

Reakcia Kažimíra pobúrila SaS

Evidujem výzvy opozičných strán, zároveň chcem, ale povedať, že aj komunisti v 50. rokoch pri monster procesoch priznávali svojim obetiam právo sa obhajovať, preto by som prosil aj našu demokratickú opozíciu toto právo prisúdiť aj nášmu prezidentovi finančnej správy, aby mohol vystúpiť na tom správnom mieste a tým miestom je výbor pre financie a rozpočet," povedal Kažimír.

Podľa Rajtára Jeho vyjadrenie je cynickým skreslením minulosti, zamlčujúcim vynútené priznania v mučiarňach tajnej polície.

​"Minister Kažimír sa týmto výrokom priblížil k podpore a propagácii hnutí smerujúcich k potlačeniu práv a slobôd občanov, ktorá je u nás trestná," tvrdí Rajtár v tlačovej správe, ktorú zaslala SaS.

„Kažimír zatvára oči"

Poslanec v kritike pokračoval, prirovnanie komunistických monsterprocesov k výzve opozície, aby odvolal Imreczeho, označil za drzé a bezohľadné. Rajtár sa pustil aj do samotného Imreczeho.

Spomenul aj kauzu okolo podnikateľa Ladislava Bašternáka, podľa poslanca práve Imrecze kryl jeho medializované daňové podvody.

Pred týmito skutočnosťami minister Kažimír zatvára oči. Miesto toho, aby konal vo verejnom záujme, kladie totálne skompromitovaného prezidenta finančnej správy na úroveň obete komunistických čistiek Milady Horákovej a opozíciu na úroveň katov z ŠtB,“ skonštatoval Rajtár.

01 - Modified: 2024-04-23 10:54:22 - Feat.: - Title: SaS kritizuje návrh k vyplateniu príspevkov organizáciám v zdravotníctve 02 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 03 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 04 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort 05 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 01:14