Andrej DankoTASR/J. Kotian
StoryEditor

Danko o prezidentských kandidátoch: Očakávam relevantnejšie mená ako Chmelár či Harabin

09.09.2018, 12:03
Autor:
TASRTASRredred
Predseda SNS Andrej Danko o prezidentskú kandidatúru v tejto chvíli záujem nemá.

Koaličná SNS zatiaľ nerieši prezidentské voľby, prioritnejšie sú teraz jesenné komunálne voľby. Rozhodnutie strany je podľa jej predsedu Andreja Danka postačujúce tesne pred voľbami. O kandidatúru v tejto chvíli záujem nemá.

Danko: V tejto etape nemám o kandidatúru záujem

Keďže SNS je parlamentná strana, musí mať podľa Danka svojho kandidáta na prezidenta. "Samozrejme, že budeme mať. V tejto chvíli nie je podstatné, či to bude žena alebo muž, niektorí dokonca hovoria o mne. Ja hovorím nahlas, že nemám v tejto etape záujem o kandidatúru na prezidenta," uviedol v diskusnej relácii TA3 V politike.

Podľa vlastných slov má momentálne zodpovednosť ako predseda strany a Národnej rady (NR) SR. "Sú členovia SNS, ktorí mi hovoria, že by to bol hriech odísť teraz, keď môžeme ešte možno politicky rásť. Je to veľmi ťažká situácia," upozornil Danko. So stranou chce ako jej predseda uspieť v parlamentných voľbách 2020.

V minulosti opakovane hovoril o tom, že prezidentským kandidátom SNS by mohla byť žena. "Hovorili sme, že bolo by ideálne, aby to bola žena, ale to neznamená, že to nemôže byť Štefan Zelník alebo niekto iný," povedal v aktuálnej diskusii.

Národniari tiež čakajú, ako sa rozhodnú ďalšie parlamentné strany. Danko očakáva ešte relevantnejšie mená s väčšími politickými skúsenosťami, ako sú známe doteraz. "Očakávam relevantnejšie mená ako Chmelár či Harabin," vyjadril sa Danko.

Rekreačné poukazy sú v koalícii odkomunikované 

Téma rekreačných poukazov je v koalícii odkomunikovaná, nový inštitút musí už len prejsť cez Národnú radu. Andrej Danko ju už prediskutoval aj s ministrom financií Petrom Kažimírom a ten je s tým podľa neho "v pohode".

Okrem podpory odvetvia cestovného ruchu ide podľa Danka aj o súčasť boja s čiernou ekonomikou. "Časť zamestnávateľov dáva odmeny do obálok. Je to boj s čiernou ekonomikou, chceme zlegalizovať tieto odmeny. Keď to dajú k dovolenkovému poukazu, bude to bez odvodov a daní, čo bude zaujímavé aj pre podnikateľov," uviedol v nedeľnej diskusnej relácii.

Nárok na zvýhodnený rekreačný poukaz bude mať podľa Danka zamestnávateľ s pracovným alebo obdobným pomerom trvajúcim aspoň dva roky, alebo živnostník s minimálne dvojročnou živnosťou.

Ak o to zamestnanec bude mať záujem, vo firmách s viac ako 49 zamestnancami to bude povinné. Zvýhodnený poukaz bude mať celkovú hodnotu 500 eur, z toho zamestnávateľ prispeje 275 eurami.

Danko zdôraznil, že je to inštitút, ktorý poznajú mnohé západné Zákonníky práce. Turizmus na Slovensku podľa neho potrebuje podporu. "

Snívam aj o osobitnom ministerstve pre šport a cestovný ruch, je to oblasť, ktorá je zanedbaná, poddimenzovaná, potrebuje injekciu. Pomôže to naštartovať rôzne oblasti, dostane veľkú dávku financií do cestovného ruchu," dodal predseda SNS. 

Na konci augusta predstavil Andrej Danko, ako budú fungovať rekreačné poukazy:

01 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 02 - Modified: 2024-04-14 14:51:50 - Feat.: - Title: Hlasy z koalície k rekonštrukcii vlády: Blaha hovorí o hoaxoch. Opozícia pri jednej téme pochválila Fica 03 - Modified: 2024-04-11 17:59:10 - Feat.: - Title: Danko chce dusiť parlamentnú rozpravu, po voľbách má zelenú od Hlasu na zmeny v rokovacom poriadku 04 - Modified: 2024-04-10 15:10:40 - Feat.: - Title: „Všetko je v poriadku,“ zakričal Pellegrini po rokovaní koaličnej rady. SNS vo svojom postoji otočila 05 - Modified: 2024-04-10 13:17:17 - Feat.: - Title: Naď vysvetľoval kontroverznú kampaň Demokratov: Pôjdeme na hranu, výroky na našich bilbordoch sú nechutné
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 05:50