TASR - Michal Svítok
StoryEditor

S drvivou väčšinou poslancov mám korektné vzťahy, reaguje Nesrovnal na rivala

05.09.2018, 19:52
Autor:
TASRTASR
Nesrovnal deklaruje, že jeho korektné vzťahy s viacerými poslancami dokazuje aj schválenie návrhu mestského rozpočtu vo volebnom roku.

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal, ktorý chce svoj post obhájiť aj v novembrových komunálnych voľbách, tvrdí, že s väčšinou mestských poslancov a bratislavských starostov má korektné vzťahy.

Reagoval tak na stredajšie vyhlásenie jeho protikandidáta Matúša Valla, podľa ktorého je súčasný vzťah šéfa bratislavskej samosprávy s mestskými poslancami historicky najhorší.

Nesrovnal deklaruje, že jeho korektné vzťahy s viacerými poslancami dokazuje aj schválenie návrhu mestského rozpočtu vo volebnom roku. Podobne vysokým počtom hlasov prešli podľa neho takmer všetky dôležité hlasovania v prospech Bratislavčanov.

"To je, myslím, najlepšia odpoveď na to, či sa mi darilo nájsť cesty k dohode. Niektoré veci, ako napríklad parkovacia politika, neprešli, ale tam samotní poslanci toto hlasovanie komentovali ako víťazstvo vlastných záujmov niektorých z nich a populizmu nad záujmami mesta. Je mi ľúto, že pán Vallo nadviazal na negatívnu kampaň pár jednotlivcov, ktorí mestské zastupiteľstvo poňali len ako bojovú arénu," povedal pre TASR súčasný bratislavský primátor.

Na margo Vallových priorít uviedol, že jeho protikandidát chce riešiť veci, ktoré sa už dávno v meste riešia.

"Ako je parkovacia politika, ktorá je, mimochodom, schválená, chýba len schválenie zmeny štatútu hlavného mesta. Budujeme nové cyklotrasy, máme reálny plán predĺženia električkovej trate v Petržalke, Dúbravke, Ružinove a do Podunajských Biskupíc," podotkol Nesrovnal.

Ako tvrdí, audit vizuálneho smogu je urobený a z Bratislavy miznú stovky reklamných zariadení. "Pracujeme aj na novom územnom pláne a aj na nájomných bytoch," doplnil primátor.

Vallo v stredu vyhlásil, že Nesrovnal nedokáže nájsť zhodu s mestským zastupiteľstvom, čo sa odzrkadľuje na nespustenej celomestskej parkovacej politike, meškajúcom rozvoji cyklodopravy či na probléme okolo zákazu hazardu.

"Za posledné štyri roky sa až celkovo 27 zastupiteľstiev presunulo z dôvodu neuznášaniaschopnosti. Situácia sa zhoršila aj oproti predošlému volebnému obdobiu. Za primátora Milana Ftáčnika k tejto situácii došlo len osemkrát," tvrdí Vallo. Zároveň predstavil aj svoje hlavné priority.

Presadiť by chcel reálnu parkovaciu politiku, expresné linky MHD, nové cyklotrasy či predĺženie električkovej trate v Petržalke, Dúbravke, Ružinove a vybudovanie trate cez Nivy do Podunajských Biskupíc.

Sľubuje tiež stavebného ombudsmana, nový územný plán, nové mestské nájomné byty, audit vizuálneho smogu či vznik neformálnej pozície nočného primátora.

01 - Modified: 2024-04-18 14:08:09 - Feat.: - Title: Bratislavské letisko patrí k desiatke najlepších letísk vo východnej Európe 02 - Modified: 2024-04-18 14:00:59 - Feat.: - Title: V Bratislave sa poobede tvoria kolóny, zdržíte sa aj 20 minút 03 - Modified: 2024-04-19 12:52:07 - Feat.: - Title: V Bratislave vznikne veľký parkovací dom pre takmer 500 áut. Má slúžiť aj tým, ktorí smerujú do centra mesta 04 - Modified: 2024-04-18 11:51:59 - Feat.: - Title: V bratislavskom Ružinove plánujú postaviť polyfunkčný objekt za 21 miliónov eur 05 - Modified: 2024-04-13 09:30:00 - Feat.: - Title: Piknik v záhrade či prírodná galéria. Život v Bratislave nemusí byť drahý. Prinášame ti ZOZNAM miest, kde neminieš ani cent
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 23:12