Matúš ValloHNtelevízia
StoryEditor

Vallo kritizoval Nesrovnala. Poukázal na hádky primátora s poslancami

05.09.2018, 10:25
Autor:
redred
Súčasný primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal podľa neho nedokáže nájsť zhodu s mestským zastupiteľstvom, čo sa odzrkadľuje na nespustenej celomestskej parkovacej politike, meškajúcom rozvoji cyklodopravy či na probléme okolo zákazu hazardu.

Kandidát na primátora Bratislavy v novembrových komunálnych voľbách Matúš Vallo vníma súčasný vzťah šéfa bratislavskej samosprávy s mestskými poslancami ako historicky najhorší.

Súčasný primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal podľa neho nedokáže nájsť zhodu s mestským zastupiteľstvom, čo sa odzrkadľuje na nespustenej celomestskej parkovacej politike, meškajúcom rozvoji cyklodopravy či na probléme okolo zákazu hazardu.

Vallo upozornil na Nesrovnalove hádky

Vallo to vyhlásil v stredu na tlačovej konferencii. Kandidát poukázal, že pod vedením Nesrovnala sa jedna tretina zastupiteľstiev skončila ako neuznášaniaschopná. "Za posledné štyri roky sa až celkovo 27 zastupiteľstiev presunulo z dôvodu neuznášaniaschopnosti. Situácia sa zhoršila aj oproti predošlému volebnému obdobiu. Za primátora Milana Ftáčnika k tejto situácii došlo len osemkrát," tvrdí Vallo.

Nesrovnal sa podľa neho s mestskými poslancami háda a tí mu následne robia obštrukcie. Výsledkom je, že dôležité zmeny pre mesto sa odsúvajú. Na hádky medzi súčasným bratislavským primátorom a mestským zastupiteľstvom sa rozhodol Vallo upozorniť aj vo svojej predvolebnej kampani.

Predstavil priority

Bratislava podľa neho potrebuje spoluprácu. Ako nezávislý kandidát na primátora s podporou mimoparlamentných strán Spolu-občianska demokracia a Progresívne Slovensko deklaruje, že spolu s ním do mestského zastupiteľstva kandiduje 35 kandidátov a ďalších 82 ľudí do miestnych zastupiteľstiev mestských častí.

"Naša kandidátka vznikla dohodou, ktorá nie je predvolebná, ale ide o spoločnú zhodu na spolupráci na najbližšie štyri roky," vyhlásil Vallo.

Medzi jeho hlavné priority, ktoré by chcel vo funkcii riešiť, patrí doprava, rozvoj mesta, sociálna oblasť, životné prostredie a kvalitné fungovanie mesta.

Presadiť by chcel reálnu parkovaciu politiku, expresné linky MHD, nové cyklotrasy či predĺženie električkovej trate v Petržalke, Dúbravke, Ružinove a vybudovanie trate cez Nivy do Podunajských Biskupíc. Sľubuje tiež stavebného ombudsmana, nový územný plán, nové mestské nájomné byty, audit vizuálneho smogu či vznik neformálnej pozície nočného primátora.

01 - Modified: 2023-05-23 13:21:57 - Feat.: - Title: Vallo vyzýva poslancov parlamentu na prijatie novely zákona o obecnej polícii 02 - Modified: 2023-04-17 09:00:54 - Feat.: - Title: Drahšia MHD či poplatok za odpad. Vládna legislatívna smršť sa musela prejaviť v rozpočte, tvrdí Vallo 03 - Modified: 2023-01-11 16:32:26 - Feat.: - Title: Primátori hlavných miest V4 navštívili Kyjev, so starostom Vitalijom Kličkom sa stretol aj Vallo 04 - Modified: 2022-10-31 10:03:29 - Feat.: - Title: Team Bratislava bude mať po voľbách priamy vplyv na rozvoj hlavného mesta, tvrdí znovuzvolený Vallo 05 - Modified: 2022-10-26 17:04:22 - Feat.: - Title: Kandidát na primátora Mlýnek: To, ako sa Bratislava zadlžovala, je neakceptovateľné. Chýbala disciplína
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 21:17