Kandidát na primátora Košíc Jaroslav PolačekFacebook/Košice Dnes
StoryEditor

Som zastrašovaný a vydieraný. Sú to mafiánske praktiky, emotívne reagoval na obvinenia kandidát na primátora Košíc

03.09.2018, 17:19
Autor:
lmlm
Jaroslav Polaček konkurentom odkázal, že ak chcú bojovať, nech bojujú s ním a nie s jeho rodinou.

Kandidát na primátora Košíc Jaroslav Polaček, ktorého manželka obvinila zo sexuálneho obťažovania ich malého syna, dnes emotívne prehovoril na brífingu. "Zavrite oči a predstavte, akých svinstiev sa dopustili ľudia napojení na mojich politických súperov," začal svoje vyhlásenie.

Polaček vyhlásil, že je nielen zastrašovaný a sledovaný, ale že ho aj vydierajú, hovorí aj o mafiánskych praktikách. Polaček za touto kauzou vidí podľa jeho slov ľudí z Košíc, ktorí chcú zostať pri moci. Povedal, že sa nevzdá kandidatúry na primátora.

​"Je to obludnosť a zákernosť. Ja týmto obvineniam dokážem čeliť, najviac však trpí môj malý syn," povedal Polaček.

Konkurentom odkázal, že ak chcú bojovať, nech bojujú s ním a nie s jeho rodinou. "Nech to robia čestné, férovo a s politickým programom," dodal Polaček, ktorého podporili SaS, OĽaNO, Sme Rodina a aj KDH.

Igor Matovič a Boris Kollár však dnes po obvineniach od podpory odstúpili. Dôvodom sú medializované podozrenia, ktoré doteraz dostatočne nevysvetlil. Informoval o tom hovorca OĽaNO Matúš Bystriansky. Ďalší postup oznámia v najbližších dňoch. 

Podozrenia sa týkajú možného sexuálneho obťažovania.

To, že Jaroslav Polaček nám pri rokovaniach nepovedal o závažnej veci, akou je vedenie trestného oznámenia proti jeho osobe v takejto zvlášť závažnej a citlivej veci, považujeme za porušenie dôvery. Hnutie OĽANO ho podporilo v dobrej viere a považujeme za neprijateľné, že takéto závažné skutočnosti zatajil," píše sa v stanovisku obyčajných.

Podľa Denníka N manželka Polačeka totiž na neho podala v apríli trestné oznámenie kvôli tomu, že zneužíval ich maloletého syna. Polaček je s manželkou v rozvodovom konaní. Vyšetrovateľ navrhol stíhanie zastaviť, prípad ešte rieši prokuratúra.

Na Slovensku platí prezumpcia neviny až do odsúdenia, takže z trestnoprávneho hľadiska je pán Polaček nevinný. Otázkou je, či ho to poškodzuje politicky tak, aby sa vzdal kandidatúry na post primátora mesta Košice. Necháme to na jeho zrelé uváženie. My však v tejto chvíli nebudeme robiť žiadne unáhlené rozhodnutia, aby sme sa nestali súčasťou kompromitačnej kampane, ktorú za týmto trestným oznámením tušíme a ktorú proti pánovi Polačekovi vedú jeho konkurenti. Dôrazne odmietame prax trestných oznámení, ktoré nemajú iný cieľ, ako len poškodiť kandidátov – a je nám jedno, z akých politických táborov pochádzajú," píše sa v reakcii SaS.

Pozrite si archívne video, v ktorom Jaroslav Polaček hovorí o tendroch.

01 - Modified: 2024-04-26 20:14:00 - Feat.: - Title: Dolinková rozhodla, že z Rázsoch bude detská nemocnica, ružinovskú prestavajú. KDH ju chce odvolávať 02 - Modified: 2024-04-26 10:47:52 - Feat.: - Title: Vláda zdvihne daň z príjmov, tvrdí SaS. Ficov kabinet má podľa nich zasiahnuť aj do druhého piliera 03 - Modified: 2024-04-25 21:43:50 - Feat.: - Title: KDH navrhuje garanciu bezplatného objednávania k lekárovi, náklady sa nemajú preniesť na pacienta 04 - Modified: 2024-04-25 11:14:44 - Feat.: - Title: KDH navrhuje garanciu bezplatného objednávania k lekárovi 05 - Modified: 2024-04-24 14:13:06 - Feat.: - Title: KDH nesúhlasí s využitím vkladov z druhého piliera na štátne investície
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 23:47