StoryEditor

„Prívalovú vodu nezastavíte, musíme s tým počítať." Nesrovnal reagoval na zaplavený podchod na Trnavskom mýte

02.09.2018, 11:24
Autor:
TASRTASRlmlm
​Situácia bola taká vážna, že na miesto prišiel aj samotný Nesrovnal.

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal zvolal mimoriadny brífing dnes na 13.30 hod. Reagoval na situáciu v Bratislave. ktorá vznikla po intenzívnych dažďoch.

"Je to symbol doby, budeme s tým musieť počítať. Prívalovú vodu nezastavíte," vyhlásil Nesrovnal.

Podchod za vyše štyri milióny bol zaplavený po prívalových dažďoch, ktoré včera zasiahli Bratislavu. Podľa Nesrovnala bola voda z podchodu po intenzívnom zásahu odstránená do dvoch hodín od zaplavenia. Primátor dodal, že aj na dnes večer sú hlásené intenzívne dažde.

"Nie sme sovietski inžinieri, tí chceli poručiť větru a dešťu. Dobrou správou je, že sme pripravení a aj v sobotu sa ukázalo, ako prospešne zareagoval kontrolný mechanizmus," pokračoval Nesrovnal. 

​Podľa predsedu predstavenstva Bratislavskej vodárenskej spoločnosti Zsolta Lukáča je však problém so zatápaním ciest a podchodov dlhodobý. Spôsobuje ho dažďová voda, ktorá do Bratislavy steká z Karpát. Kanalizácia, ktorá je primárne určená na splašky, ju nedokáže pohltiť.

Nesrovnal reagoval, že mesto už vodozádržné opatrenia realizuje, po júnových dažďoch začalo aj s opravou vpustov. "Sú to, samozrejme, investične obrovské náklady," poznamenal.

Pre sobotňajší lejak nepremávali ani niektoré linky mestskej hromadnej dopravy.

"Električková doprava bola plne obnovená v sobotu o 21.30 h, trolejbusová v nedeľu o 9.30 h," priblížil generálny riaditeľ bratislavského dopravného podniku Milan Urban. Medzitým na niektorých miestach premávala náhradná doprava.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 06:19