skhamba.tumblr.com
StoryEditor

Šéf slovenských Nočných vlkov dostal vysokú pokutu. Dôvodom je vojenská technika

29.08.2018, 13:14
Autor:
klklredred
Pokutu Hambálkovi udelilo ministerstvo hospodárstva.

Šéf slovenskej odnože ruského motorkárskeho gangu Noční vlci, Jozef Hambálek, dostal veľkú pokutu. Informujú o tom Aktuality.sk.

Pokutu mu udelilo ministerstvo hospodárstva za to, že neinformoval, akú techniku nechal do Dolnej Krupej, kde sa základňa nachádza navoziť. 

„Dôvodom je, že si nesplnil zákonnú povinnosť písomne informovať ministerstvo o kategóriách, typoch a množstve znehodnotených výrobkov obranného priemyslu, ktoré vlastní, vrátane miesta ich uloženia. Mal tak urobiť vždy do 25. dňa po uplynutí kalendárneho štvrťroka,“ citujú Aktuality.sk rezort hospodárstva.

Hambálek s pokutou vo výške 33-tisíc eur súhlasil a chce ju zaplatiť na splátky.

Známy Kaliňáka

Hambálek je známy konexiami na exministra vnútra Roberta Kaliňáka. „S pánom Hambálkom sa pozná už dlhé roky,“ priznal pred rokom vtedajší Kaliňákov rezort pre Aktuality.sk. Kamarátske vzťahy potvrdil aj samotný Hambálek. Ten je okrem iného aj šéfom dobrovoľného hasičského zboru Pole, ktoré niekoľkokrát osobne navštívil aj Kaliňák.

Podľa denníka SME mala organizácia od rezortu vnútra v minulosti dostať dotáciu v sume 200-tisíc eur a v roku 2013 700-tisíc od ministerstva pôdohospodárstva ešte za vedenia Ľubomíra Jahnátka. 

Technika z obrany

Časť techniky, ktorú Noční vlci na svojej základni v Dolnej Krupej majú, pochádza z Vojenského historického ústavu. Minister obrany Peter Gajdoš v tejto súvislosti odvolal šéfa ústavu Miloslava Čaploviča.

Gajdoš zároveň nariadil okamžité ukončenie zmluvy s dotknutým občianskym združením a vrátenie techniky. "A to aj napriek tomu, že ide o múzejné kusy, čiže nefunkčnú a znehodnotenú techniku, s ktorou už nie je možné plniť úlohy, pre ktorých účel bola vyrobená," podotkla hovorkyňa.

Monitoruje ich aj polícia 

O objekte klubu Nočných vlkov v Dolnej Krupej vie aj polícia. Vojenské stroje v areáli budovy sú podľa nej historickými exponátmi, ktoré mali byť vystavené a prístupné verejnosti na jeseň. Časť techniky je tiež majetkom občianskeho združenia, ktoré je členom Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR.

Všetka technika v objekte má byť nefunkčná. 

Hambálka sa zastal aj "chirurg"

Šéf ruského motorkárskeho gangu Noční vlci Alexander Zaldostanov, ktorý sa netají svojim priateľstvom s Putinom, sa postavil za slovenskú pobočku, ktorá vyrástla neďaleko Trnavy

Na Facebooku zverejnil status, v ktorom hovorí o "rozsiahlej mediálnej štvanici, ktorú liberálne média zahájili proti tomuto jednoznačne pozitívnemu projektu."

Projekt nazval "klubovňou"

Zakladateľ Nočných vlkov Zaldostanov, ktorého volajú tiež chirurg, vo svojom rozsiahlom statuse ďalej píše, že liberálne západné médiá sú "posadnuté rusofóbiou a infikované antisovietizmom. S hnevom a žltou penou okolo úst vykrikujú "všetko im vezmite a rozožeňte ich", aby v zárodku zastavili vznik tohto historického múzea, ktoré vzniká pod starostlivými rukami nadšencov pre históriu."  

Projekt neďaleko Trnavy v obci Dolná Krupá nazval "klubovňou", v ktorej má byť umiestnené Múzeum druhej svetovej vojny, výstava o histórii klubu či séria obrazov z bitky pri Stalingrade.  

01 - Modified: 2024-03-18 18:30:00 - Feat.: - Title: Čo so stíhačkami F-16, kto bude v SaS držať balónik a ako Fico pomohol Hambálkovi (Brífing HN) 02 - Modified: 2024-03-14 13:26:28 - Feat.: - Title: Fico hovorí o vyradení Hambálka zo sankčného zoznamu EÚ 03 - Modified: 2024-03-14 15:49:06 - Feat.: - Title: Podľa Fica je to ľudská tragédia, Hambálek má byť odškodnený. Opozícia ho vinila z ruskej propagandy 04 - Modified: 2024-03-13 12:27:46 - Feat.: - Title: Šéf Nočných vlkov Hambálek bol vyradený zo sankčného zoznamu, informoval Fico 05 - Modified: 2024-01-26 09:20:53 - Feat.: - Title: Hambálek neurobil nič, čo by poškodzovalo národnoštátne záujmy Slovenska, tvrdí Fico
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 05:52