StoryEditor

"Ja nemám čo skrývať, nech sa páči." SaS stavila na poslanca, ktorý ide po krku Smeru

23.08.2018, 00:00
Autor:
lmlm
Bol to Jozef Rajtár, ktorý dennodenne poukazoval na prepojenie Kaliňáka s podnikateľom Ladislavom Bašternákom. Pozrite si ďalšiu časť letného seriálu o poslancoch.

Do politiky vstúpil v roku 2016 po parlamentných voľbách. Ako politický nováčik však vôbec nebol v úzadí a od začiatku na seba upozorňoval.

Jeho úloha v Sulíkovej strane sa dá vysvetliť ľahko. Má pozerať na prsty Smeru. A nielen to. Aj veľmi zapamätateľne a emotívne poukazovať na prípadné prešľapy najsilnejšej vládnej strany.

​A to Rajtár robí priam dokonale. Rajtár si v nedávnej minulosti za svojho najväčšieho nepriateľa "vybral" vtedajšieho ministra vnútra Roberta Kaliňáka.

Bol to on, ktorý dennodenne poukazoval na prepojenie Kaliňáka s podnikateľom Ladislavom Bašternákom (viac vo videu).

Aj on bol spúšťačom pamätných protestov pred Bonaparte. A bol to on, ktorý bol hlavnou postavou kauzy okolo jeho asistenta Filipa Rybaniča, ktorý nazrel ako zamestnanec Tatra banky do účtov Kaliňáka. Doteraz chodí Rybanič po súdoch, Smer ho obviňuje z trestného činu.

Rajtár si však už zažil aj opačnú stranu. Kaliňák na neho ostro zaútočil priamo v parlamente, keď ho nazval bankovým lupičom a podozrieval ho, že vysokoškolský titul získal podvodom. "Ja nemám čo skrývať, nech sa páči, ja nemám čo skrývať," opísal s prídavkom pompézneho gesta v relácii RTVS, kde bol práve s Kaliňákom.

Rajtár je známy tým, že poukazuje na prepojenia rôznych podnikateľov s politikmi.

​Poslanec Rajtár vyštudoval manažment na Open University vo Veľkej Británii a na Cambridge International College v Austrálii. Má za sebou aj štúdium kórejského jazyka na Wonkwang University v Južnej Kórei.

V Číne istý čas pôsobil ako učiteľ angličtiny, neskôr pracoval v rôznych uznávaných automobilových a elektrotechnických firmách pôsobiacich na Slovensku. Niekoľko rokov bol zamestnaný v bankovom sektore vo VÚB a. s. a v Unicredit Bank na Slovensku, ale neskôr aj vo Viedni a Hong Kongu.

Známe výroky poslanca SaS Jozefa Rajtára si pozrite vo videu.

01 - Modified: 2024-04-24 12:02:02 - Feat.: - Title: Vláda schválila návrh na možné využitie pomoci v oblasti agrosektora 02 - Modified: 2024-04-24 10:01:12 - Feat.: - Title: Zmeny v RTVS znamenajú násilné ovládnutie média úzkou skupinou ľudí, kritizuje KDH 03 - Modified: 2024-04-24 09:49:39 - Feat.: - Title: Ficova vláda tvrdí, že všetky úlohy z akčného plánu boja proti obchodovaniu s ľuďmi sa splnili 04 - Modified: 2024-04-24 11:20:36 - Feat.: - Title: Vláda hasí veľký problém. Farmári môžu dostať bezúročnú pôžičku až do 100-tisíc eur, oznámil Fico 05 - Modified: 2024-04-24 09:21:21 - Feat.: - Title: Vláda odmietla návrhy kandidátov na sudcov Všeobecného súdu a súdu pre ľudské práva
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 15:34